Godt nyt til klimavenlige bilister

Godt nyt til klimavenlige bilister

Sponsoreret indhold

Vi elsker vores biler. Man siger godt nok, at hunden er menneskets bedste ven, men lige efter kommer bilen. Eller også er det sofaen, der er tæt løb imellem de to. Men bilen ligger i hvert fald højt på listen over menneskets bedste venner. For det er sjovt at køre bil, og det er superpraktisk. Og så giver bilen en frihed, som ikke overgås af meget andet. Dette at vide, at man altid bare kan sætte sig ud i sin bil og køre afsted, det giver en dimension i det moderne menneskes liv, som de færreste vil være foruden.

Men hvad med klimaet? Vi ved jo at fossile brændstoffer er en bombe under planetens atmosfære. Som vi alle ved, er svaret kommet. Vi skal køre på el eller andre bæredygtige energikilder. En Elbil er fremtiden, hvis man vil være en klimavenlig bilist. Elbiler udleder ikke CO2, som jo er hele problemet i denne klimakatastrofe, der hænger over hovedet på os og truer vores, og tusindvis af dyrearters, eksistens. En Elbil er en del af løsningen på dette problem. Og der kommer flere og flere af dem.

En elbil er en klimabil

Hvis du kører Elbil, så er du blevet klimabilist. Man kalder også elbiler for klimabiler, fordi de netop ikke sviner som konventionelle benzinbiler gør. Hvis man er klimabilist, så kan man køre rundt i sin bil med god samvittighed, og det er jo ikke så dårligt. Man kan sidde der bag rattet og pudse sin glorie og rynke på næsen af alle de andre miljøsvin, der stadig kører rundt i forældede benzin- eller dieselbiler. Men hvilken elbil skal man vælge?

Klimabilernes nye portal

Med klimabiler.dk har Danmark fået en portal for alle, der er på udkig efter en mere miljørigtig bil. Her kan du søge efter elbiler, og du kan indsnævre din søgning med pris, mærke og årstal, hvis der er noget bestemt du går efter. Det er virkelig smart, især fordi du her kan finde både nye og brugte biler, der alle sammen har det til fælles, at de er skånsomme mod vores klima. Og for rigtigt mange danskere er dette et hovedpunkt, når de skal købe ny bil. Forståeligt nok, må man sige.

Ren el eller hybrid?

En bil, der udelukkende kører på el, er naturligvis den mest klimavenlige løsning. Men skal man køre lange distancer, kan en hybridbil være et godt alternativ til de gammeldags benzin- og dieselbiler. Her er en batteridrevet motor koblet sammen med en benzindrevet, så man kører utroligt langt på literen og også lange stræk udelukkende på strøm. En hybridbil er bestemt at regne blandt klimabilerne. Der er mange skønne modeller at finde også i denne kategori.