Forbered Halloween-bordet med uhyggelige dækkeservietter og skræmmende pynt

Forbered Halloween-bordet med uhyggelige dækkeservietter og skræmmende pynt

Sponsoreret indhold

Halloween er en årlig højtid, og her er det tid til at gøre klar til en uhyggelig tid. Der skal selvfølgelig pyntes grusomt op og planlægges årets uhyggeligste borddækning. Græskar, monstre, mumier og edderkopper er velkomne på bordet.

Tiderne skifter, og efteråret har sat ind. Det er en overgangstid med mange forandringer. Træerne smider pludselig bladene, og regnjakken bliver et fast indslag. Det betyder også hjemmehygge og uhygge – det betyder nemlig, at Halloween er lige om hjørnet.

Halloween er årets uhyggeligste tradition, og samtidig en af de mest pyntesyge højtider, vi har. Størstedelen af Halloween-fejringen går i dag ud på at pynte op og klæde sig ud. Det gælder selvfølgelig også årets Halloween-bord, der selvfølgelig skal være godt og grundigt uhyggeligt. Derfor skal du selvfølgelig bl.a. kigge på dækkeservietter og skræmmende pynt.

Den mest skræmmende borddækning

Der er mange måder at skabe det mest skræmmende bord i nabolaget. Udover nogle virkelig uhyggelige dækkeservietter, så skal der gøres noget ud af bordpynten.

Hvis du ikke er alt for blodforskrækket, så kan du overveje at investere i en blodig Halloween-dug. Det kommer klart til at tage appetitten fra dine middagsgæster. Tag dine skeletter ud af skabet og læg dem på bordet. Undgå at støvsuge spindelvævet i hjørnet. Overvej i stedet at placere det på bordet. Det er kun kreativiteten, der sætter grænser for, hvor uhyggeligt et bord, man rent faktisk kan dække.

Klassiske eller gruvækkende dækkeservietter

Hvis man er på udkig efter rædselsvækkende dækkeservietter, så er der flere forskellige slags. Man kan selvfølgelig også vælge at placere en klassisk dækkeserviet på bordet i stedet, så resten af bordpynten skiller sig mere ud.

Hvis man har et æstetisk følsomt øje, så kan det være, man skal overveje en klassisk rød, hvid eller sort dækkeserviet. Men hvis man er visuelt legesyg, så skal man da vælge en dækkeserviet med et motiv af blodige legemsdele eller med up-close-billeder af kryb og kravl.

Få hjemmet til at skille sig ud

Selvom Halloween-bordet er vigtigt, så er det selvfølgelig gerne hele huset, der skal skille sig ud i denne særlige tid. Så kan du skræmme dine gæster godt og grundigt allerede fra de ankommer.

Hvis man er typen, der går all-in, så kan man jo bruge masser af tid på at pynte hele forhaven og husfacaden med spindelvæv, grave, skeletter og mumier. Så kan det være gæsterne bliver så skræmte, at de slet ikke kommer indenfor.

Tag din værste udklædning på

En af de allersjoveste ting ved Halloween er selvfølgelig muligheden for selv at klæde sig ud i sit mest skræmmende puds. Der er så mange mulige udklædninger, man kan vælge til Halloween. Du kan overveje at klæde dig ud som en rædselsvækkende klovn, en genopstanden mumie, eller måske døden selv.

Det er altid sjovt at få lov at klæde sig ud og skeje ud for en aften eller to. Det er også en oplagt mulighed for at vise sig som en supersjov forælder, der laver årets fedeste udklædning til sit barn.

Underholdning med børnene

Halloween er heldigvis ikke kun uhyggeligt. Der er mange hyggelige stunder forbundet med at forberede alle Halloween-traditionerne. En af de hyggeligste stunder er nok for de fleste udskæring af græskar. Det er sjovt for både børn og voksne.

Der er uanede muligheder for at slippe kreativiteten løs, når man skal skære græskar. De kan være mindre eller mere uhyggelige. Hvis de skal passe til dækkeservietterne og resten af det uhyggelige bord, er det selvfølgelig bedst, hvis de i hvert fald er en kende skræmmende.

En amerikansk tradition er kommet til Danmark

Halloween er jo faktisk en relativ ny ting i Danmark, som vi har taget i mod med åbne arme. Vi savnede åbenbart lidt uhygge i det ellers så hyggelige Danmark. Nu går mange danske børn rundt fra hus og til hus og samler slik (eller laver ballade).

Mange skærer græskar og pynter troligt op hvert eneste år. Det er også en god chance for at klæde sig ud og holde fest, hvilket danskerne har taget til sig.

Halloween er faktisk slet ikke en så amerikansk tradition, som man skulle tro. Den er dog kommet til Danmark i sin nuværende form fra USA. Men oprindeligt er Halloween en keltisk fejring af Allehelgensdag (All Hallows Eve). Det var nemlig blandt andet fejringen af overgangen fra sommer til vinter, hvor man sagde tak til den frugtbare sommer, og ønskede at den ville komme igen.

En hyldest til de døde

Det er på ingen måde nyt, at man klæder sig ud i forbindelse med fejringen af Halloween. Det var nemlig oprindeligt en fejring og hyldest til de døde, man havde kær. Udklædningen symboliserede den afkortede afstand mellem de dødes rige og de levendes verden. I løbet af århundrederne blev der i nogle dele af verden holdt fast i traditionen, mens den i mange steder i Europa forsvandt.

I dag er der mange danskere, der mest af alt bruger traditionen til at hygge sig, klæde sig ud og samles i fællesskaber. Der er dog også nogle, der holder fast i den oprindelige hyldest, hvor de bruger tiden omkring Halloween på at mindes deres kære afdøde.

Uanset om man gør det ene eller andet, så er der ingen grund til ikke at slippe kreativiteten løs og gøre sig umage med det mest rædselsvækkende bord, man kan forestille sig. Man kan i hvert fald begynde med at vælge de helt rigtige dækkeservietter.