Landbrug: Få kompetent rådgivning i øjenhøjde

Landbrug: Få kompetent rådgivning i øjenhøjde

Sponsoreret indhold

Leder du efter eksperter i landbrugsrådgivning? At drive et landbrug kræver mange ressourcer – både ressourcer, der skal anvendes på markerne og i staldene, men også dem, der skal bruges foran computeren. Selvom de fleste landmænd foretrækker at bruge deres tid blandt dyr og afgrøder, så kræver det mange talenter at være en moderne landmand.

Den teknologiske udvikling har betydet, at landmanden tilbringer flere timer ved skrivebordet og færre timer med gårdens øvrige – mere klassiske – aktiviteter. Det er imidlertid en naturlig udvikling, som også ses mange andre steder i samfundet, og det handler derfor om at se muligheder og potentiale frem for begrænsninger. F.eks. er det i langt større grad muligt at planlægge og effektivisere, så landmanden kan få det optimale ud af sine marker og sine dyr.

Få rådgivning der passer til din situation

Hos Fjordland kan du få rådgivning indenfor alle landbrugets facetter. Uanset om det gælder økonomi og virksomhedsdrift, eller om det drejer sig om konkrete planer for opdræt, såning og høst, så kan du få kompetent vejledning. Et vigtigt emne for mange landmænd drejer sig også om miljø og de vigtige miljøgodkendelser. En hjælpende hånd i forbindelse med ansøgninger og tilskudsordninger er heller ikke at foragte.

Få det meste ud af dine marker: Har du styr på mark- og gødningsplaner? Der er ikke to landbrug, der er ens, og derfor skal der udvikles unikke planer for det enkelte landbrug. Ja, selv landbrugets enkelte marker kræver en minutiøs gennemgang, hvis du fremover ønsker at bruge så få ressourcer, som muligt. Ved at alliere dig med professionelle rådgivere, kan I sammen planlægge det optimale forbrug af udsæd, gødning etc.

Hvad, hvor og hvornår?

Det moderne landbrug er en konkurrencedygtig og effektiv virksomhed. Landbruget kan skam også rumme idylliske aspekter, men der er til stadighed mere businessmand end Morten Korch over nutidens landmand. Ligesom tilfældet er i enhver anden virksomhed, er det også nødvendigt at tænke ’optimering’ ind i landbruget. Hvordan optimeres arbejdstiden, hvordan optimeres udbyttet og som noget nyt; hvordan optimeres de forskellige miljøtiltag.

En stor del af denne optimering kan planlægges, mens du sidder foran computeren. Det er dog ikke altid disse data sådan uden videre kan overføres til virkelighedens verden. Derfor er det nødvendigt at sammenholde de praktiske erfaringer med de rette programmer. Det kan du få hjælp til, ved at benytte professionel landbrugsrådgivning.

Få styr på økonomien

Det er ikke altid at økonomistyring og regnskaber er blandt kernekompetencerne hos danske landmænd. Faktisk foretrækker mange at få jord under neglende frem for at tilbringe mange timer med komplekse økonomiprogrammer og møder med revisorer, der ikke forstår sig på landbrug.

Men hvorfor vælge en revisor, der ikke har nogen forbindelse til landbruget? Det spørgsmål kan du med fordel stille dig selv. Hos Fjordland er alle specialister samlet under ét tag, hvilket betyder, at du både kan få hjælp til de – bogstaveligt talt – jordnære opgaver som planteavl og dyrehold, men også til økonomi. Der sidder nemlig en hel afdeling af kyndige revisorer klar til at assistere med alt fra årsrapporter og budgetter til låneomlægning og erhvervsjura.