Sådan kan du håndtere hjemve, når du bor i udlandet

Sådan kan du håndtere hjemve, når du bor i udlandet

Sponsoreret indhold

I takt med at globaliseringen griber om sig, vælger flere at flere at bosætte sig et andet land. At flytte til et andet land kan være forbundet med hjemve, og her ser vi på, hvordan man kan håndtere det, så læs med og få gode råd, hvis du også er expat og savner dit hjemland.

I nogle tilfælde er der tale om mennesker, der er på flugt fra krig og nød, mens det i andre tilfælde drejer sig om mennesker, der har fundet kærligheden eller drømmejobbet i et andet land og derfor har valgt at rykke teltpælene op og flytte udenlands.

Læs aviser og se film på dit sprog

Når man bor i et andet land, kan man komme til at savne at se eller høre sit eget sprog. Da kan det være nyttigt at prøve at skaffe aviser, bøger eller film på ens eget sprog, men hvis det ikke er muligt, kan man vælge at tage et spil på et online casino i det land, man kommer fra. Således kan man, hvis man er finne og bosiddende i Danmark, søge efter steder, hvor man kan spille Kolikkopelit som er det finske ord for slots.

Tal med andre om det du savner

Mange har prøvet at have hjemve, og det kan være frygteligt at være langt væk hjemmefra og savne dem og det, man kender og holder af. Det kan synes, som om intet kan hjælpe, men faktisk kan det lindre at tale med andre om det man savner. Savner man sin mor og far, kan det hjælpe at tale med nogen om dem og måske fortælle, hvad man holder mest af ved dem eller hvordan de er. Det kan også være en god idé at opsøge andre landsmænd i det fremmede for at få en følelse af hjemme, og mange steder rundt i verden findes der fællesskaber for expats, herunder f.eks. den danske sømandskirke som er repræsenteret mange steder.

Hold dig beskæftiget

Er man ramt af hjemve kan det desuden være godt at holde sig beskæftiget, så man har noget andet at tænke på end det man savner. Da kan det være godt at sørge for at have nogle fritidsaktiviteter man går til, så man ikke blot sidder derhjemme, hvor tankerne kan få frit løb til at søge mod familien i det gamle land. Når man ankommer til sit nye land er det derfor en god idé at gøre en indsats for at få et socialt liv op at køre med f.eks. fodbold eller andre former for sport og i det hele taget at leve, som man ville gøre derhjemme.

Med disse tips er du godt rustet til at imødegå hjemve, hvis det skulle opstå, hvad enten du har bosat dig i et andet land eller er på en længere rejse langt væk hjemmefra.