Officielt: USA har genåbnet slusen for turister igen

Officielt: USA har genåbnet slusen for turister igen

Sponsoreret indhold

Efter en lang periode uden rejser åbner USA endelig op igen for turister. En pandemi fik for alvor sat en stopper for verden og vores daglige gang. Især har alle rejseglade danskere været nødsaget til at finde alternative rejser rundt i Danmark. Men nu kan alle USA-elskere atter igen komme tilbage til alt det, som USA har at byde på. 

Vil man til USA, skal man have styr på sin ESTA ansøgning. Uden denne bliver det stort set umuligt at komme ind i landet. Der er mange gode grunde til, at man har denne ordning i USA. Med en godkendt ESTA-ansøgning kan man opleve alt fra smukke road-trips, store Colaer på MacDonalds og vild natur. 

Hvad er ESTA?

ESTA er i bund og grund en rejsegodkendelse for alle visumfrie personer, der rejser ind i USA. Denne er lovpligtig. Den skal derfor godkendes, før man må komme ind i landet. Dog er det meget nemt klaret at udfylde sin ansøgning. Dette kan man gøre på internettet. Man får oftest svar indenfor blot et par dage. 

Når ansøgningen er blevet godkendt, må man opholde sig i USA i 90 dage ad gangen. Det vil sige, at man skal rejse hjem igen efter de 3 måneder. Dog kan man tage af sted igen på samme ESTA-ansøgning, hvis man rejser tilbage indenfor et år. Der gælder en lang række regler i forhold til ESTA-ansøgningen. Dem kan man læse meget mere online. 

Sådan bliver ansøgning godkendt

Før man får lov til at rejse ind i landet, skal ens ansøgning altså først og fremmest blive godkendt. Dette kan den blive, hvis man opfylder de mange krav. Alle skal have enten visum eller ESTA-godkendelse med ved indrejse. Det gælder både mindreårige. Hvis man kommer gennem en landegrænse, behøver man dog ikke at have en godkendelse med. 

Hvis man ikke bliver godkendt

Der er nogle grunde til, at man ikke bliver godkendt. Det kan blandt andet skyldes, at man tidligere er blevet straffet. Det kan også ske, hvis man tidligere er blevet nægtet adgang i landet. Det kan også skyldes, at man er kommet til at lave en fejl under ansøgningsprocessen. Dette er bare irriterende – derfor bør man altid læse og svare grundigt i ansøgningen.

Derved slipper man for at lave ansøgningen en gang til. Men hvorfor skal man i det hele taget lave en ansøgning for at komme ind i et andet land? I bund og grund er det en grundig sikkerhedskontrol af alle rejsende. Det er udelukkende af sikkerhedsmæssige årsager, at dette system er blevet oprettet.

Oplev USA

Når man har fået godkendt sin ESTA-ansøgning, kan man endelig gå i gang at planlægge sin rejse til USA. Uanset hvilken type man er, vil man med garanti kunne finde noget, der passer til ens ønsker i forhold til rejser. Det er et stort land, så man bør helt klart indskrænke sig lidt. Det kan i hvert fald være en ide at planlægge besøg nogle steder, som ligger forholdsvis tæt på hinanden. 

På road-trip i USA

En klassisk måde at rejse rundt i USA på, er selvfølgelig ved hjælp af en autocamper. Dette giver en enorm stor følelse af frihed. Samtidig kan man nå at se meget forskelligt på meget kort tid. Derved kan man opleve storslået natur, seværdigheder og måske sove et sted under stjernerne. Der er mange muligheder og mange steder at opleve. 

Hvis man synes det er svært at finde ud af, hvor man skal starte, kan man med fordel hente hjælp og inspiration online. Der er fyldt med gode tips og tricks til, hvordan man bedst rejser rundt i USA og får udnyttet tiden bedst muligt. 

Vælg den rigtige rute

USA har alt fra vilde forlystelsesparker til jazz-festivaller. Der er mange muligheder for at opleve landets særheder ved hjælp af en bil. Stemningerne de forskellige steder er meget varierede. Derfor kan man prøve at finde ud af, hvad man synes kunne være mest spændende at opleve. Er man typen der eksempelvis surfer og skater, er Californien et oplagt sted. 

Der er meget praktisk forbundet med en road-trip i USA. Hvis man er velforberedt, kan man spare mange penge. Derfor er det altid en god ide at undersøge de forskellige muligheder økonomisk. Bare fordi man har styr på det praktiske, betyder det ikke, at man ikke kan være spontan undervejs. Dette er trods alt også en vigtig del af at rejse. 

Ude i god tid

Hvis man er ude i god tid, kan der være mange penge at spare. Det samme gælder for parkering. Når man så er kommet til USA, kan det også være fedt at komme steder, hvor de lokale færdes. På den måde kan man få ekstra gode råd både til det økonomiske og praktiske. Det kan også være godt med ideer til seværdigheder. 

Der findes rigtig mange forskellige ruter at vælge mellem. Dem kan man læse meget mere om på internettet. Hvis man for eksempel er draget af Miami og stemningen her, kan man med fordel leje en bil og køre til Key West. Her får man en 3 timer lang køretur ude på en lang bro i vandet. Det er en spændende oplevelse, hvor man løbende kommer igennem små øer. 

Klar til afrejse

Der er ikke langt fra tanke til handling, hvis man bare griber tanken. Når tanken er grebet, kan man gå i gang med planlægning og ansøgning om ESTA-godkendelse. Det behøver ikke at være besværligt at planlægge sin næste ferie.