Nu arbejder de unge også på plejecentrene

Nu arbejder de unge også på plejecentrene

Sponsoreret indhold

Unge i alderen 14-17 år er blevet en efterspurgt gruppe af nye medarbejdere på de danske plejecentre.

Det skyldes, at arbejdsmarkedet i den grad i øjeblikket, er på kogepunktet. Virksomhederne kan ikke finde hverken faglært eller ufaglært arbejdskraft.

Virksomhederne bliver derfor nødt at gentænke måden at rekruttere på. Og den proces er også godt i gang rundt rundt i de 98 kommuner i Danmark.

Nogle af de første til at komme frem til, at unge fritidsjobbere kunne bruges på plejecentrene, var Næstved og Viborg. Her hjælper de unge – de noget ældre beboere – i det daglige.

Der er ikke tale om tunge løft, eller rengøring med stærke kemikalier. Der er derimod tale om at hygge omkring de ældre, og på den måde skabe livskvalitet. 

De unge fritidsjobbere, kan også hjælpe med at læse dagens avis – eller fortælle om spændende ting, som de har oplevet i skolen. Og netop omkring skolen, hvor de unge kan opleve at have det svært fagligt eller socialt, kan det være til stor glæde for de unge at få noget voksen sparring, så verden kommer til at se mere lys ud.

Fremtidens arbejdskraft

En positiv sideeffekt af det nye tiltag er, at de unge bliver introduceret til at arbejde med sundhedspleje og omsorg. På den måde kan de unge blive inspireret til måske at arbejde som sosu-medhjælper eller sosu-assistent i fremtiden.

For lærer man ikke de unge, at der er store glæder i det daglige i dette fagområde, så kan det fremadrettet være svært for kommunerne at tiltrække fremtidens arbejdskraft.

Så reelt slår kommunerne to fluer med ét smæk. Via ungarbejderne, skaber kommunerne en højere grad af livskvalitet hos de ældre, samtidig med, at de unge bliver introduceret til muligheden for at arbejde i den sociale sektor, så snart de unge har gennemført en ungdomsuddannelse.