Hvor finder man de gode studiejob?

Hvor finder man de gode studiejob?

Sponsoreret indhold

Når man er studerende, så kan der være flere bevæggrunde til, at man gerne vil have et studiejob.

Kan man ikke få SU´en til at slå til, så kan det være rart at tjene nogle penge ved siden af studiet.

Det kan også være et ønske om at bruge den lærte teori fra studiet i praksis. I samme boldgade ligger, at styrke sit CV – mens man er studerende, hvilket i sig selv kan være en udfording.

For hvor meget kan man lige skrive på sit CV, når man kun er i starten af 20´erne?

I nogle brancher er det næsten en forudsætning for at få et job, at man under studietiden, har haft en brancherelevant studiejob. Det er eksempelvis meget udbredt indenfor advokatbranchen.

Advokatkontorerne tilbyder både studiejob og praktikpladser til jurastuderende. Herved kan de screene de studerende, og vælge de bedste studerende til at arbejde på advokatkontoret, efter endt Jo godt studiejob?

Jobportal med studiejob

For nogle studerende er det som nævnt ikke afgørende, at der skal være tale om studierelevant arbejde. Her handler det i højere grad om at tjene nogle gode penge, mens man studerer.

De studerende kan som udgangspunkt arbejde op til 15 timer, ved siden af deres studie – uden at det går ud over deres studie. Om arbejdet skal ligge på bestemte tidspunkter af døgnet, eller eksempelvis i weekenderne, siger universiteterne umiddelbart ikke noget om.

En af Danmarks foretrukne jobportaler for studerende er Studiejob-danmark.dk. Her kan de studerende nemlig både finde job, som ikke nødvendigvis er studierelevant – og de job, hvor en bestemt studieretning er en fordudsætning for at få jobbet.

Via studiejob-danmark.dk kan de studerende også finde graduate programmer, og tilmelde sig en gratis jobagent, så de studerende automatisk får at vide, når der er nye studiejob i netop den by, hvor de bor.