Se om du kan få fibernet på din adresse

Se om du kan få fibernet på din adresse

Sponsoreret indhold

Internettet er efterhånden blevet en uundværlig del af vores daglige trummerum og det er derfor ikke så sært at vi hele tiden forsøger at finde frem til den bedste internetløsning der er at finde på markedet. Der er ingen tvivl om at med den nye teknologi der ligger bag fibernet er bedre kontra teknologien bag internet via. kabel- eller telefonstikket, men det er desværre ikke alle der har muligheden for at få fibernet på adressen.

Få et godt overblik over dine muligheder på internettet

Der findes mange gode hjemmesider der forklarer hvad internet egentlig er og hvordan teknologien bag de forskellige løsninger fungerer. Det er derfor heller ikke noget der kommer som en ny viden, når du læser at det højest sandsynligt er fibernet der er den bedste løsning for dig også. Men det betyder desværre ikke at du med sikkerhed kan få fibernet.

For at være sikker på om du kan få fibernet på netop din adresse, kan du gøre det lette at du går online og finder en hjemmeside som f.eks. internetpriser.dk. Her kan du i toppen på hjemmesiden indtaste din adresse og ud fra den vil du få listet dine muligheder for internet.

Hvis vi holder os til eksemplet med hjemmesiden internetpriser.dk, så kan du få stor glæde af denne fremsøgningsmetode. Her er der nemlig en lang række muligheder for dig, der har nogle specifikke krav til din internethastighed og pris. Du vil også her hurtigt få mulighed for at se om du kan få fibernet på din adresse eller ej.

Derfor er fibernet ikke for alle

Når der skrives at der først må undersøges om du kan få fibernet som din løsning til internet, er det fordi det ikke er en garanti at alle og enhver kan få fibernet. Det skyldes at det er den nyeste teknologi der ligger indenfor internetforbindelser og den er derfor ikke integreret i forbindelse med alle matrikler i Danmark endnu.

Når man skal have fibernet, er det ikke bare signal fra en antennemast i nærheden der skal opfanges, men her skal der føres internetforbindelse igennem kabler og rør der ligger under jordens overflade. Der er allerede mange matrikler der har fået gravet fibernet ned, men der er stadig en del der endnu ikke har muligheden for at vælge denne løsning.

Fibernettets teknologi er bygget på at der strømmer internet igennem nogle tynde fibre der ligger under jorden og det foregår ved hjælp af lyssignaler i stedet for ledninger som man ellers ser ved f.eks. internet gennem kabelstikket. Der er mulighed for at flytte stor kapacitet på ekstrem kort tid og det er netop her hvor fibernettet vinder over de andre metoder der er mulighed for at benytte.

Det er ikke sikkert at du har behov for fibernet

Hvis du ikke har muligheden for at få fibernet, er det heldigvis ikke jordens undergang, for der findes stadig de andre metoder til at føre internet ind i hjemmene. Her er det den helt gamle metode som er igennem et telefonstik eller metoden som de fleste af os kender bedst nemlig bredbånd igennem kabelstikket.

Hvis du ikke er en større husstand og du egentlig ikke anvender internet derhjemme til så meget andet end at tjekke dit feet på de sociale medier fra tid til andet, så er det muligvis slet ikke nødvendigt at se på muligheden for at få fiberbredbånd, for du vil ret sikkert ikke bemærke den store forskel andet end at fibernet typisk koster en smule mere. Men hvis du ikke skal gøre brug af den store kapacitet og højere hastighed som ligger til forskel, så er det ikke noget du vil mærke til om du har det ene eller det andet. Det har altså stor betydning, hvad din internetforbindelse skal dække af behov.

Find frem til dit behov for internetforbindelse

Hvilke behov har din husstand så egentlig derhjemme? Det er meget individuelt og der er derfor nogle forskellige ting du skal gøre dig overvejelser omkring for at finde frem til hvilke behov der er nødvendige at dække, for derefter at finde ud af hvordan behovet dækkes bedst muligt.

Det første du skal se på er, om du bor alene eller sammen med andre. Hvis du bor alene, er det ret let at komme frem til at du højest sandsynligt ikke engang vil kunne udnytte de fordele der vil komme med fiberbredbånd kontra andre slags bredbånd, medmindre du selvfølgelig sidder derhjemme og arbejder med tunge filer der skal uploades og downloades.

Bor du ikke alene, kan det kræve lidt mere tankespind at nå frem til hvad der egentlig er for et behov i hjemmet. Her bliver du nødt til at se på om andre personer end dig gerne vil streame en film på samme tid som dig eller måske har du en lille gamer siddende inde på et værelse, som kun vil spille online og det er uanset om du skal se en film samtidig.

En internetforbindelse der ikke rækker til husstandens behov, vil give udfald

Hvis du allerede har noget internet installeret kan den letteste løsning på din søgen om den rette type internetforbindelse være at se på hvordan dit forbrug har set ud indtil nu. De fleste internetudbydere har den service at du hele tiden kan se dit forbrug og har din udbyder denne service, så kan du have fundet frem til hvor store mængder data din husstand egentlig bruger.

Hvis du kommer frem til at din husstand har brug for meget data og det helst skal være en forholdsvis høj hastighed du skal bruge for at undgå irriterede typer derhjemme når der ikke er ordentlig forbindelse, så er det bare at krydse fingre for at der er mulighed for fibernet.

Med et internet der ikke fungerer optimalt, vil det typisk kunne mærkes når der er flere på, på samme tid. Har du f.eks. en hastighed der hedder 50Mbit/s i download såvel som upload og sidder der en lille gamer og spiller onlinespil imens at du forsøger at streame en liveudsendelse med vigtige nyheder, så vil begge parter skulle deles om de 50Mbit/s og der vil derfor opleves udfald som en gamer nok vil kalde for et lack.