3 ting du skal vide om livsforsikringer

3 ting du skal vide om livsforsikringer

Sponsoreret indhold

Når vi er unge, bekymrer vi os ikke så meget om, at vi en dag skal dø, men når vi bliver lidt ældre eller måske har stiftet familie, er der mange der vælger at tegne en livsforsikring. Men hvad er en livsforsikring, hvem kan få den og hvordan gør man? Læs med her og bliv klogere på livsforsikringer og på om det måske kan være relevant for dig.

Vi skal alle dø, og alle håber vi på, det bliver smertefrit og hurtigt er overstået. Sådan går det desværre ikke altid, og mange mennesker dør i ulykker eller ved sygdom. Da kan det være en fordel at have tegnet en livsforsikring, der sikrer de efterladte.

Hvad er en livsforsikring?

En livsforsikring er en forsikring, hvor en sum penge udbetales til den afdødes efterladte i tilfælde af død. Her menes der ikke naturlig død, men død ved ulykke eller sygdom og vel at mærke inden forsikringens udløb. Detaljerne kan variere fra det ene forsikringsselskab til det andet og man bør læse betingelserne grundigt igennem, inden man tegner en livsforsikring. I Danmark har mange lønmodtagere en livsforsikring gennem deres arbejdsplads, men sådan er det ikke nødvendigvis i alle lande. Bor man i Polen og har man ikke en livsforsikring men ønsker at tegne en, kan man gøre det hos forsikringsselskabet rankomat.

Hvem kan tegne en livsforsikring?

De fleste raske mennesker under en vis alder kan tegne en livsforsikring. Der er dog en aldersgrænse, da man i sagens natur bliver mere og mere udsat for sygdomme, jo ældre man bliver. Prisen for en livsforsikring varierer. Er du storryger, spiser du usundt og dyrker du ikke motion, vil du være mere tilbøjelig til at få sygdomme og dø før tid, og da vil forsikringspræmien være dyrere, end hvis det modsatte var tilfældet.

Hvordan tegner man en livsforsikring?

Først og fremmest må man tage kontakt til det forsikringsselskab, man ønsker at tegne forsikringen hos. Hvis man er i tvivl, kan man foretage research på internettet eller blandt venner og familie. Hos forsikringsselskabet vil man blive bedt om at udfylde spørgeskemaer om sin livsstil, sit helbred og andre ting, og som oftest kræves der også en lægeundersøgelse for at fastslå, at forsikringstager er sund og rask på tegningstidspunktet. Dette er for at forsikringsselskabet kan gardere sig så meget som muligt mod at skulle udbetale forsikringssummen. Hvis lægen vurderer at helbredet er godt, er der gode chancer for at forsikringsselskabet godkender og at man dermed kan tegne en livsforsikring. Endelig skal der tages stilling til, hvor stor forsikringssummen skal være, altså den sum penge, der bliver udbetalt til de efterladte. Her er det værd at huske på, at den udbetalte forsikringssum er skattefri.