Sådan styrker du din aktiehandel med CFD’er

Sådan styrker du din aktiehandel med CFD’er

Sponsoreret indhold

At handle med aktier er altid lidt af et sats. Man sidder og spår om udviklinger, man kan udnytte for at tjene penge enten kortsigtet eller langsigtet. Det betyder desværre også, at man kan tabe på sine investeringer, og det kan være ret katastrofalt afhængigt af, hvor meget man har investeret.

Men der er smarte metoder, man kan tage i brug, for at gøre et potentielt tab mindre smertefuldt, og i nogle tilfælde få det vendt helt om. Den metode, vi vil diskutere i denne artikel, kaldes for handel med CFD’er.

Hvad er en CFD?

CFD står for ”Contract for Difference” som på godt gammeldags dansk betyder en differencekontrakt. Og hvad er det så lige, det er? Det er en måde, hvorpå du kan spekulere i prisbevægelser på forskellige aktier, valutaer og meget andet. Når du køber eller sælger en CFD, så er det altså ikke en aktie, du sælger eller køber. Det er blot differencen fra tidspunktet hvor du købte eller solgte CFD’en til du lukker den.

Det betyder også, at man kan få en differencefortjeneste både når en aktie går op men også ned. Når man satser på, aktien går op så går man langt i markedet. Hvis man satser på, aktien går ned, så går man kort. Det er derfor en af de mest fleksible måder at handle på aktiemarkedet.

Hvordan kan du bruge CFD til din fordel?

Handel med CFD’er går typisk ud på, at man gerne vil hedge sine investeringer. Lad os prøve at tage et eksempel, hvor at en CFD kan komme til din undsætning og potentielt redde din investering.

Du har i nogle år haft aktier i Google. De har set ret solide ud, og du ville kunne tjene godt på dem. Lige pludselig er aktierne i Google faldet i værdi, og du står nu til at tabe penge enten langsigtet eller kortsigtet. Her kan du bruge en CFD. Hvis du sælger en CFD til aktier i Google, og aktierne bliver ved med at falde, så vil du høste differencen mellem det tidspunkt, du solgte CFD’en til når du lukker den igen. Det kan potentielt fuldstændig minimere det pristab, du ville have lidt under normale omstændigheder.

Som altid hvis du planlægger at involvere dig i aktiehandel, og i denne hensigt med CFD’er, så hold dig opdateret på Skats retningslinjer for salg og køb af CFD’er, for at holde dig på den sikre side.