Hvad er min bil værd?

Hvad er min bil værd?

Sponsoreret indhold

Hvis du ønsker at sælge din bil og tænker “Hvad er min bil værd”, er det ikke altid så let at finde ud af, som du måske tror. Der er en række variabler, der indgår i beregningen af, hvor meget en bil er værd, herunder: mærke og model, årgang, kilometertal (hvor mange kilometer på kilometertælleren), indvendig og udvendig stand (har den brug for reparationer?), farve, og særlige udstyrspakker, der inkluderer ekstra udstyr som navigation, soltag og meget mere.

Hvordan finder jeg ud hvad min bil er værd?

Der er flere metoder til hvordan du kan finde ud af hvad din bil er værd. Du kan køre den til en mekaniker og få dem til at tjekke bilen igennem og give et estimeret bud på hvad din bil er værd. Nogle mekanikere har en interesse i at fortælle dig at den er mindre værd, en den virkelig er, for derefter at give dig et bud på bilen, der er lavere end deres egen vurdering. Deres undskyldning er ofte at de også skal tjene på det.

Sørg for at flere vurderinger fra flere forskellige mekanikere, og sammenlign dem for at finde en gennemsnitspris. En anden og populær metode, til at finde ud hvad din bil er værd, er ved at benytte det stigende antal vurderingssider på internettet. I de fleste tilfælde, behøver du blot at taste din nummerplade ind, og afgive nogle ekstra oplysninger og så får du tilsendt en email med en anslået værdi. Det kræver dog også at de ser bilen fysisk, og går den igennem, før du kan få en endelig pris.

Skal du sælge din bil?

Hvis du har besluttet dig for at sælge din bil, og du har fået den vurderet på den ene eller anden måde, så er dit næste skridt at finde ud af hvad markedsværdien på din bil er. Du finder markedsværdien, ved at finde biler magen til din egen, med samme udstyrspakke og ca. samme antal kilometer, og noterer hvad de forskellige biler koster. Det er nu op til dig prisen skal være, men en god tommelfingerregel er at finde prisen på 5-7 biler og udregne gennemsnitsprisen, og sætte din pris lidt over.

På den måde kan du enten være heldig at sælge dig bil for lidt mere end markedsværdien, og hvis ikke, så giver den lidt højere pris du har, dig rum til at forhandle med. Det er en salgsstrategi der sikrer, at du som minimum kan få den gennemsnitlige pris for din bil. Denne strategi virker dog kun hvis du sælger bilen privat. Hvis vil sælger til en forhandler, skal du være opmærksom på at de aldrig betaler markedsværdien, men alt 20-30% mindre.