Indretning af teenageværelser

Indretning af teenageværelser

Sponsoreret indhold

Teenage-årene har afgørende betydning, når det kommer til at danne vores identitet. Derfor er indretningen af teenageværelset også vigtig, og den kan være mere eller mindre funktionel. Læs med her og få tips til indretningen! 

Teenagere er ikke kendt for at have det bedste og mest rimelige humør i verden. Og det er ikke så mærkeligt, for teenagerens krop er stopfyldt med hormoner, der faktisk – helt videnskabeligt – forhindrer ham eller hende i at tænke på ret meget andet end sig selv. 

Men det hjælper altså noget på humøret at have et værelse, der er up to date. Teenageren har brug for at markere, at han eller hun er på vej mod en mere voksen og selvstændig tilstand, og derfor er børneværelset bare ikke repræsentativt længere. 

Funktionel og fed indretning til teenageren 

Værelset skal ikke bare se godt ud, det skal også være funktionelt. Det kan være værd at overveje sovesofaer, så teenageren kan have venner (og eventuelle kærester, hvis de er heldige at have frisindede forældre) sovende. 

Derudover er personlige genstande som fanplakater eller sportstrofæer gode identitetsmarkører, som kan hjælpe teenageren til at huske, hvem han eller hun er – det kan jo godt være en noget forvirrende tid. Spejle, makeup-stationer og måske en ydmyg minibar kan også være med til at markere, at her bor et (næsten) voksent menneske. 

Sådan bor du sammen med din teenager 

Når din teenager har et værelse, der føles som han eller hendes personlige oase, kan du allerede regne med, at få mere fred i huset. Respekter han eller hendes private space, for det har de i høj grad brug for lige nu. 

Lad være med at være for omklamrende, men giv masser af plads. Bare vær der, når din teenager spørger efter dig. Prøv at sæt dig i deres sted og drøm eventuelt om fremtiden og voksenlivet sammen med dem – måske ved at researche på lejeboliger i København sammen.