Sådan finder du ud af, hvad din bil er værd

Sådan finder du ud af, hvad din bil er værd

Sponsoreret indhold

Tænker du på at skifte din gamle bil ud med en yngre og smartere model – eller er du blot nysgerrig på, hvad din trofaste, firehjulede ven mon kan indbringe ved et salg? Det er ganske individuelt, hvad en brugt bil kan sælges for i dagens Danmark, men hvis du opsat på at sjusse dig frem til en pris, så er der flere muligheder, du kan benytte dig af.

Der findes blandt andet internetsider, hvor du med et par enkelte kliks og relativt få oplysninger hurtigt kan vurderet salgsprisen på din bil. Der er dog i bedste fald tale om et skøn, og derfor bør du også kun betragte vurderingen som vejledende. Der er nemlig mange faktorer, som skal tages med i beregningen, når du skal finde ud af, hvad din bil egentlig er værd.

Derfor kan det være en fordel, hvis du i stedet får foretaget en bilvurdering hos en fagkyndig. Rigtig mange bilforhandlere tilbyder i dag en gratis og helt uforpligtende vurdering vurdering af din bil, uanset om du har tænkt dig at sælge eller ej. Ofte er det blot et spørgsmål om at sende en mail eller aftale en tid, hvor du kan kommer forbi.

Hvad spiller ind i vurderingen?

Der er mangt og meget, der kan have indflydelse på din bils potentielle salgspris. Type, mærke, model, årgang, indregistreringsdato, kørte kilometer og brændstofstype er blandt de mest normale variabler, men også stand og udseende har meget at sige. Det betyder nemlig ganske meget for vurderingen, om din bil er velholdt og ikke har synlige skader.

Derfor kan du også sagtens komme ud for, at din bil enten er meget mere eller meget mindre værd end du tror. Det kan være urimeligt svært at gætte sig frem til en retvisende salgspris, og derfor er det typisk bedst, hvis du allierer dig med en fagperson.

Sådan giver du din bil et prisløft

Hvis du er usikker på, om din bil kan indbringe en passende klat penge ved et salg, så er der faktisk en del, du selv kan gøre for at øge vurderingsprisen. Det kræver dog, at du er en smule fremsynet, for det er svært at pudse en misvedligeholdt rustbunke op, så den pludselig ligner en splinterny Porsche. Regelmæssigt syn og service, jævnlig vask, udskiftning af ruder ved stenslag og nænsom kørsel kan i sidste ende have stor indflydelse på, hvad din bil kan sælges for.

Grundlæggende er det dog altid en god idé at gøre bilen grundigt ren, pudse ruderne og svinge støvsugeren, inden du kører hen til forhandleren for at få en vurdering. Held og lykke med projektet!