Hvem har behov for en luft-vand-varmepumpe?

Hvem har behov for en luft-vand-varmepumpe?

Sponsoreret indhold

En luft-vand-varmepumpe indsamler varmeenergi, der er ophobet i luften udenfor, omformer det til opvarmningsenergi og fordeler det indenfor gennem vand, hvortil der anvendes radiatorer eller andet opvarmningsudstyr, hvor varmebæreren er vand eller en anden væske. Luft-vand-varmepumpen sikrer rumopvarmning og varmt brugsvand, og er derfor en af de bedste løsninger inden for hovedopvarmning.

Hvem har behov for en luft-vand-varmepumpe?

En luft-vand-varmepumpe passer fint som primær opvarmningskilde til villaer, beboelsesejendomme, produktionsejendomme eller kontorer, overalt hvor varmebæreren er vand eller en anden væske. En luft-vand-varmepumpe kan stå alene. Den er beregnet til brug som primær opvarmningskilde i en bygning og er ikke afhængig af tilstedeværelsen af en alternativ varmekilde.

En luft-vand-varmepumpe passer til alle, som ønsker en miljøvenlig løsning og at spare på varmeudgifterne. Sammenlignet med elvarme kan man med en luft-vand-varmepumpe spare op til 78 %. Det reelle energiforbrug afhænger dog af pumpens effekt og brugsmønstre.

Hvilke typer luft-vand-varmepumper findes der?

Der findes tre forskellige slags luft-vand-varmepumper.

 • Monoblok pumper. De mest moderne og kompakte. Pumpen har ingen indedel – alle nødvendige komponenter findes i pumpens udedel. Monteringen er enkel og billig Da der ikke skal etableres en gasforbindelse, er det den billigste at montere og den type, som er billigst at vedligeholde i fremtiden.
 • Splitpumper med ude- og indedel. Pumpen består af en ude- og indedel, som er forbundet med et rør med freon gas i.
 • ”All-in-one”-pumper med integreret vandvarmer i indedelen. I denne varmepumpe er indedelen integreret med en vandvarmer til brugsvand. Det er en meget pladsbesparende og nydelig løsning. Pumpens indedel egner sig også til montering i beboelsesrum.

Hvad er de vigtigste fordele ved en luft-vand-varmepumpe?

 • Lave driftsomkostninger
 • Uafhængighed af energipolitikken
 • Kort tilbagebetalingstid
 • Lang levetid – f.eks. dobbelt så lang som for et oliefyr
 • Miljøvenlig
 • Minimalt støjniveau
 • Nem og hurtig at montere
 • Egnet til at erstatte et udbygget varmesystem
 • Egnet til tilslutning til både radiator- og gulvvarme

Montering af luft-vand-varmepumpe

Luft-vand-varmepumper er kompakte og kræver som regel kun en kvadratmeter gulvplads ved installation i bygninger. I en del modeller er alle nødvendige dele samlet i én enhed: vandvarmer, styrecomputer, ekstra varmelegeme osv. En omfattende styringsautomatik tager hensyn til alle parametre (lufttemperatur ude og inde, vandtemperatur) og styrer varmepumpens arbejde stabilt og økonomisk.

Hvordan vælger man en passende varmepumpe?

Når man vælger luft-vand-varmepumpe, skal man tage udgangspunkt i bygningens varmebehov og opvarmningsbelastningen. Bygningens opvarmningsbelastning består af varmetab gennem klimaskal og ventilationssystem ud fra de nøgletal, der gælder for den konkrete geografiske placering. Ved beregning af opvarmningsbelastning skal der også tages hensyn til glasoverflader, indeluftventilation, svømmebassiner og brugsvandcirkulation.

Det er meget vigtigt, at der vælges en varmepumpe med den rette effekt, som ligger i nærheden af opvarmningsbelastningen. For stor under- eller overdimensionering giver ikke det lovede resultat eller besparelse. En varmepumpe med korrekt effekt sikrer økonomisk opvarmning og forsyning med varmt brugsvand.

Vores erfarne salgsspecialister kan hjælpe dig ved valg af en passende pumpe. Zaves erfarne eksperter hjælper med at finde det produkt, der passer bedst til dig, samt med at vælge en lokal certificeret montør, og garanterer dermed den bedste montering og op til 5 års garanti på produktet.