3 gode råd: Sådan lærer du et nyt sprog

3 gode råd: Sådan lærer du et nyt sprog

Sponsoreret indhold

Artiklen er sponsoreret

Du er aldrig for gammel til at lære et nyt sprog. Tværtimod viser forskning, at du sagtens kan blive god til fremmedsprog, selvom du forlængst har forladt skolebænken. Derfor behøver du ikke holde dig tilbage, hvis du drømmer om at kunne skrive, læse og føre samtaler på et andet sprog. Lær dansk, russisk, fransk, spansk eller noget helt femte, uanset hvor gammel du er.

Det kan imidlertid sagtens virke både uoverskueligt og tidskrævende at skulle lære et nyt sprog helt fra bunden, men faktisk er der flere ting, du kan prøve for at gøre selve læringsprocessen lettere for dig selv. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du hurtigt kan blive god til et nyt sprog.

Tag sproget i brug med det samme

Al kundskab forsvinder, hvis du ikke holder den ved lige, og det gælder måske især sprog. Selvom du køber alle de rigtige ord- og undervisningsbøger, og pligtskyldigt tager noter, når du sidder i kursuslokalet, så er tiden spildt, hvis du ikke sørger for at bruge de ord, du lærer – og gerne hurtigt.

Derfor skal du gøre en indsats for at inkorporere det nye sprog i din hverdag. Øv dig på ordene og grammatikken – hvis du er ved at lære spansk, så lyt til spansk musik, se spanske film og sørg for at omgive dig med sproget, så lærdommen hænger ved. Sørg for at øve dig på ordenes udtale og repetér gerne forskellige læresætninger, så udtale, lyde og intonationer kommer til at sidde på rygraden.

Tal med andre mennesker

I forlængelse af første råd, så er det allerbedst, hvis du hurtigst muligt kan komme i gang med at tale sproget sammen med andre mennesker. Det mest optimale er, hvis du kan øve dig sammen med folk, der taler sproget som modersmål, men hvis det ikke kan lade sig gøre, kan du i stedet bruge dine medkursister. Du kan eventuelt også bruge nettet til at søge efter sprogfællesskaber, hvor folk mødes og taler sammen.

Jo mere du taler sproget, des hurtigere vil du nemlig lære det. Samtidig vil dit ordforråd blive større og dine evner til at konversere bliver skarpere. Kort sagt: Få tungen på gled.

Deltag i undervisningen

Hvis du virkelig gerne vil lære et nyt sprog, så hjælper det ikke meget at dukke op til undervisningen, hvis du sætter dig bagerst i lokalet og lader være med at deltage aktivt. Det kan sagtens være, at du hører efter og tager de rigtige notater, men du kommer til at gøre fremskridt meget hurtigere, hvis du rækker hånden op og stiller spørgsmål. Forbered gerne nogle spørgsmål hjemmefra og spørg ind til de informationer, som underviseren giver dig – kun sådan bliver du klogere.