Tips til prisforhandling på din kommende bolig

Tips til prisforhandling på din kommende bolig

Sponsoreret indhold

Når man skal investere i en ny bolig, står prisen typisk højt på listen over ting man gerne vil justere. Selv hvis prisen umiddelbart fremstår rimelig sammenlignet med de andre boliger i området, vil man stadigvæk gerne forsøge at få skubbet den lidt ned. Dette er et helt fair ønske, men det kan være en god idé at lægge en strategi for prisforhandlingen, før man begynder at forlange nedslag.

For at øge sine muligheder for prisnedslag er det nemlig altafgørende, at man har en plan for det man laver. Har man ikke udtænkt en plan og beder man om prisnedslag uden at have et godt belæg for det, er man typisk garanteret at få en afslag. I dette indlæg vil vi i forlængelse heraf give dig nogle tips til hvordan du får en succesfuld prisforhandling.

Få hjælp af en køberrådgiver

Før vi kommer med råd til hvordan du selv kan lave en succesfuld prisforhandling, er det vigtigt at understrege, at du også kan få hjælp af en køberrådgiver. Hvad er køberrådgivning tænker du måske? En køberrådgiver er en boligekspert som kender til markedet og til de forskellige tricks ejendomsmæglerne typisk, vil lokke dig med. Du kan altså allerede i starten vælge at anskaffe en rådgiver som vil sikre, at du får en god aftale som stemmer overens med dit budget og dine generelle ønsker. På den måde slipper du får at sætte dig ind i de forskellige nuancer og træffe beslutninger på egen hånd.

Undersøg markedet

Har du mod på at sætte dig ind i købet selv, er det en god idé at starte med at undersøge markedet. Dette indebærer at finde ud af hvad de gennemsnitlige priser er på den type bolig du søger, og dertil også hvad priserne er i det område du ønsker at flytte til. Ved at sammenligne salgspriserne kan du hurtigt få et billede af om den specifikke bolig du er på udkig efter stemmer overens med markedet. Når du gør dette, skal du dog huske, at det ikke kun er prisen som skal sammenlignes, men også faktorer såsom stand af badeværelse, udeforhold, lysindfald osv. som også afspejler sig i prisen.

Tænk strategisk

Når du har fundet den helt rigtige bolig, er det tid til at forhandle og her skal du huske at tænke strategisk. Det betyder også, at du ikke kun skal have fokus på boligprisen, men også om du kan tilføje noget til den. Det kan eksempelvis være, at det kunne være fordelagtigt at få græsplæneklipperen eller gardinerne med i købet. På den måde er boligprisen den samme, men du får mere for den. Derudover skal du huske at give et realistisk bud, så sælgeren ikke bliver irriteret. Et sympatisk forhold alle parterne imellem kan nemlig være nøglen til et succesfuldt boligkøb og prisforhandling.