Tips til at hoste et sportsevent

Tips til at hoste et sportsevent

Sponsoreret indhold

For mange mennesker vil det at få gæster på besøg ikke betyde meget mere end en lille smule ekstra forberedelse. For nogle kan det dog være stressfremkaldende og angstprovokerende at skulle være vært.

Derfor får du her et par fif til hvordan du bliver årets vært, når du skal have venner over og se sport. Det er egentlig ligegyldigt om de kommer for at se Super Bowl, Touren eller OL, for de samme fingerregler gælder.

1. Inviter med et formål

Alle fester og arrangementer starter med en invitation. Her menes der ikke, at du skal bruge flere timer på at håndskrive invitationer til alle dine venner. Det kan sagtens være mundtligt og ganske uformelt.

En af de ting, du kan gøre for at holde tingene enkle, er at invitere på et bestemt tidspunkt og bede gæsterne (på en pæn måde) om ikke at komme hverken for tidligt eller for sent.

Fortæl dine gæster hvad det er for et arrangement, altså om de kommer for at se for eksempel EM fodbold 2021, eller for at snakke og drikke med fodbold i baggrunden.

En anden fordel er, at gøre det klart for dine gæster om de kan forvente mad, drikkevarer og snacks. Sådan undgår du, at du og dine gæster går forbi hinanden mht. sult og tørst.

2. Få styr på mad og drikke

Tænk over hvad du vil lave af mad, og hvordan det passer ind i dit selskab. Her tænker vi igen på, at du har inviteret dine gæster til et specifikt type arrangement.

Så duer det ikke at servere 3-retters menu, hvis i skal sidde foran skærmen og koncentrere jer om kampen, går i stedet efter noget nemt som pizza.

Er det derimod et event i kan have kørende i baggrunden eller et der starter sent, kan du her få et par tips, til nemme retter du kan snyde dine gæster til at tro du er mesterkok med. 

3. Skab traditioner

En af de ting der gør en aften rigtig mindeværdig er, hvis man starter nye traditioner som man kan gentage. Vi mennesker er som udgangspunkt vanedyr, og de fleste kan godt lide at genopleve gode/sjove minder.

Du kan for eksempel støtte landsholdet og flage når du og vennerne ser dette års EM selvom i er derhjemme. Lad flaget gå på omgang hos den der holder det næste arrangement og evt. skriv nogle sjove kommentarer fra aftenen på flaget efterfølgende.

4. Sig ordentligt farvel

Sidste ting du kan gøre når i er færdige med at grine jeres røv i laser og dine gæster hører op med at rose din mad, er at sige farvel. Et ordentligt farvel er ligeså vigtigt som en god velkomst.

Følg dem ud til døren og fortæl dem, at du har haft en skæg aften i deres selskab.

Nu er du klar til at hoste et event med dine venner, og tag det roligt. Er det virkelig dine venner, vil de være ligeglade med om du glemmer et punkt eller to hvis alle har haft en god aften.