Skatterådgivning: Find en rådgiver på JUF.dk

Skatterådgivning: Find en rådgiver på JUF.dk

Sponsoreret indhold

Skat kan være en kompliceret størrelse både som privatperson og som virksomhed. Skat er en ydelse, der er pålagt alle, som udfører arbejde for en dansk arbejdsgiver inden for Danmarks grænser. Hvis du har styr på de forskellige skatteregler, kan det dog spare dig for en del penge. Det kan du læse lidt mere om nedenfor og på JUF.dk. Her kan du finde flere artikler om skatterådgivning og andre emner, hvor det kan være aktuelt at være opmærksom på eventuel skattepligt.

Få styr på dine fradrag og spar penge

Arbejdsgiver sørger for, at der bliver betalt arbejdsmarkedsbidrag (AM-bidrag) og A-skat af din løn, men ved at få styr på dine fradrag kan du ofte få flere penge til dig selv. Der findes et hav af forskellige fradrag, som kan give dig ekstra penge mellem hænderne, hvis du sørger for at udfylde din selvangivelse korrekt. Enhver dansker har et personfradrag, der ikke betales skat af, men herudover er der en række andre fradrag, man kan være berettiget til, hvis man opfylder visse betingelser.

Pendler du for eksempel mere end 24 km samlet til og fra arbejde, kan du få kørselsfradrag. Det betyder, at du sparer penge i skat, fordi du har udgifter til transport – det kan være benzin og slitage på bilen. Ligeledes kan du spare penge, hvis du betaler til a-kasse, fagforening eller efterløn. Det samme gælder, hvis du betaler børnebidrag eller ægtefællebidrag.

Salg af fast ejendom

Når du sælger fast ejendom – det kan være dit parcelhus, ejerlejlighed eller sommerhus – vil fortjenesten være skattefri, hvis du opfylder to betingelser:

  1. Du skal have brugt boligen selv i hele eller dele af den tid, du har ejet den. Boligen kan altså godt sælges uden en skatteregning, selvom den har været udlejet i en periode. Det gælder også, hvis den er udlejet på salgstidspunktet.
  2. Grunden, hvor boligen er beliggende, skal være mindre end 1.400 kvadratmeter. Denne regel kaldes parcelhusreglen, men kan som sagt også gøre sig gældende ved salg af andet end parcelhusejendomme.

Selvom boligen ikke lever op til de to betingelser, er det dog ikke udelukket, at salget alligevel kan foregå skattefrit. Der findes ingen regler uden undtagelser, og dem kan en skatterådgiver hjælpe dig med at blive klog på.

Allier dig med en skatterådgiver

Med den rette revisorskatterådgivning kan du få svar på alverdens spørgsmål vedrørende skat. Foruden skattefradrag og salg af fast ejendom kan du blandt andet få rådgivning om:

  • Beskatning af gaver og arv
  • Dødsboet, værdiansættelse og mulighed for skattefritagelse
  • Frister for klager eller indberetninger til skattevæsenet
  • Beskatning af pension
  • Skattepligt og arbejde i udlandet
  • Klage over årsopgørelse

Læs mere om skatterådgivning på JUF.dk ved at klikke her – det er brugbar viden

Hvis du vil vide mere om skat

Det kan være en god idé selv at sætte sig ind i nogle af de grundlæggende skatteregler, så du ved, hvad du betaler og hvorfor. Se evt. flere artikler om SKAT og lign. emner her.