Hoveddøre og yderdøre: Vælg de rigtig til dit hjem

Hoveddøre og yderdøre: Vælg de rigtig til dit hjem

Sponsoreret indhold

Hoveddøre og yderdøre kan have stor betydning for, hvordan dit hus tager sig ud. De giver altså boligen et æstetisk udtryk. Læs med her og find de rigtige hoveddøre og yderdøre til dig og dit behov.

Hoveddøre og yderdøre har uvurderlig betydning for dit hjem. De kan nemlig have afgørende betydning for, hvordan dit hjem tager sig ud. Døre og vinduer har stor betydning for, hvilket udtryk dit hjem har.

Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du udvælger de rigtige hoveddøre og yderdøre. Der er nok at vælge mellem, og de forskellige modeller har indflydelse på dørenes holdbarhed, tyverisikring med mere.

Hvilke hoveddøre kan man vælge mellem?

En dør er faktisk ikke bare en dør, og hvis du skal ramme hovedet på sømmet med din hoveddør, skal du vælge den rigtige. Der findes mange typer af døre, og det kan være rart at have en liste over mulighederne, så du ved, hvad der er at vælge mellem. Her kan blandt andet nævnes:

  • Pladedøre
  • Facadedøre
  • Halvdøre
  • Terrassedøre
  • Og hæveskydedøre

Dørene har både forskellige æstetiske udformninger, og de har også forskellige funktioner og fordele. Nogle er rige på vinduer, nogle er helt simple, nogle er nemme at vedligeholde, nogle kræver mere arbejde, og nogle er særligt modstandsdygtige over for vind og vejr.

Det er alt sammen ting, du skal tage i betragtning, når du skal vælge hoveddøre og yderdøre til din bolig. Du kan veje dem op imod hinanden og finde ud af, hvilken type dør, der passer bedst til din bolig og dit specifikke behov.

Materialer til hoveddøre og yderdøre

Det er afgørende, hvilket materiale du vælger hoveddøre og yderdøre i. Du kan vælge trædøre, døre af både træ og aluminium og døre af plast. Hver type har forskellige forcer, der vil gavne din bolig. Derudover skal du selvfølgelig også overveje, om dørens udformning passer til boligens udtryk og din personlige smag. Lad os give en kort introduktion til de forskellige typer af materialer:

Klassiske døre af træ

Træ er et klassisk materiale, når det kommer til at fremstille hoveddøre og yderdøre. De fås blandt andet i smukt nordisk fyrretræ, og du kan få flot kvalitet, en høj kerneandel og fingerskåret fremstilling. Trædøren et æstetisk flot valg, men til gengæld kræver de en vis portion vedligeholdelse.

Hoveddøre af træ og aluminium

En anden type dør, du kan vælge, er en hoveddør af træ og aluminium. Dette materiale er en del nemmere at vedligeholde, blandt andet fordi døren ikke løbende skal males. Aluminiummet gør i øvrigt døren modstandsdygtig over for vind og vejr, og derfor er det også en ganske holdbar dør. Om den matcher boligens udtryk, er op til dig at afgøre.

Yderdøre af plast

Plastdøre er et tredje alternativ, og det er et meget populært valg. Plastdørene er meget moderne, særligt i nybyggeri, og det er måske fordi, at de er ekstremt nemme at vedligeholde. PVC-materialet kræver ikke meget arbejde fra din side, og du kan få hoveddørene og yderdørene i en række forskellige flotte design.

Vinduer til yderdøre

En ting, du også kan tage i betragtning, når du skal finde den rigtige hoveddør eller yderdør, er vinduerne. De kan nemlig have stor betydning for både din tyverisikring og dit energiforbrug. Her kan det være fornuftigt at gå efter:

  • Vinduer med energimærke A
  • Tyverisikret glas

Lav elregning og god klima-samvittighed

Med energimærke A på dine vinduer sikrer du dig, at du sparer mest muligt på elektriciteten, og at du samtidig gør klimaet en tjeneste. Det kan være en fordel rent økonomisk, og så er det jo altid dejligt at have ren klima-samvittighed.

Slip for ubudne gæster

Hvad angår de tyverisikrede vinduer, fås det i mange forskellige afskygninger. Det kan således være alt fra skråtstillede skruer til sikkerhedslimet glas, der gør forskellen. Det kan forsinke den ubudne gæst mange minutter med at trænge ind, og det kan altså godt betale sig at give nogle penge for.

I sidste ende kan det jo koste dig dyrt at få en ubuden gæst på besøg. Og her snakker vi ikke bare rent økonomisk, men det er også en yderst ubehagelig oplevelse. Med tyverisikrede vinduer i dine hoveddøre og yderdøre kan du føle dig tryg i dit hjem, og det er af største betydning.