5 gode råd til en flot og sommerklar terrasse

5 gode råd til en flot og sommerklar terrasse

Sponsoreret indhold

Sommeren står for døren, og for mange betyder dette, at man går og glæder sig til gode stunder på sin terrasse. Og der er god grund til at glæde sig. For selvom den danske sommer er lunefuld og selvom foråret ikke har været imponerende, så ved vi alle, at når det er rigtig sommer i Danmark, så er terrassen bare stedet at være.

Men en god sommer på terrassen starter allerede nu med forberedelser der kan gøre terrassen sommerklar. Dette projekt kan måske virke lidt uoverskueligt for mange, men sådan behøver det slet ikke være. Er du blandt dem der måske er i tvivl om hvad du skal have styr på, så følg med her når vi giver 5 gode råd til en sommerklar terrasse.

Lav en gennemgang af terrassen

Et godt sted at starte, og gerne allerede nu, er ved at sætte god tid af til at gennemgå terrassen, og se om der er eventuelle mangler eller skader du bør få styr på før sommeren kommer. Dette kan være alt fra skønhedsfejl til større reparationer, hvor sidstnævnte er grunden til, at du helst bør gå i gang nu.

Fremgangsmåden bør være, at du starter i den ene ende af terrassen og så gennemgår alle terrassens dele. Har du en fliseterrasse betyder det at du tjekker alle fliser – sidder de ordentligt, er de beskadigede etc. Har du en træterrasse gør du det samme med bjælkerne – er der tegn på råd, skal de eventuelt skiftes skruer, trænger de til en eller anden form for behandling?

Rens terrassen

Når du har sikret dig at terrassen ikke fejler noget, bør du gå videre til at sørge for, at den er ren og pen. En grundig rensning er god at udføre før du kommer for godt i gang med indretningen af terrassen, da du kan fjerne alt og så gå i gang. Den store udfordring med mange terrasser er ofte alger.

At rense alger væk er ikke bare lige gjort med kost og haveslange og kræver lidt mere end andre rengøringsopgaver. En fliserens er ofte vejen at gå hvis du vil af med dine alger. Fliserenseren er en højtrykspuler der vinkler vandstrålen så dine fliser ikke tager skade af rensningen. En fliserenser kan du både selv købe, eller du kan hyre en fagmand til at foretage fliserensningen, som har det rette renseudstyr til jobbet.

Plant hvad der skal plantes

En lækker terrasse skal gerne have en masse flotte planter. Planter giver liv og flotte farver på terrassen. Sørg også gerne for at plante planter med forskellige dufte, så de ikke kun bidrager til synssansen, men også til duftesansen. Krydderurter er superfede at plante, da de ikke bare giver dig noget at kigge på og dufte til, men har en praktisk funktion i din madlavning.

Plantning er desuden et længerevarende projekt. Måske skal du ud at købe flotte planter der skal omplantes, eller måske du selv vil så visse ting. Uanset hvad er det en god ide at undersøge hvornår ting gerne må sås og hvor lang tid det tager før de virkelig er kommet frem. Kort sagt bør du lave en plante-plan over hvad du skal have lavet.

Skab forskellige rum

En god terrasse skal gerne kunne flere ting, og til dette er det godt at skabe forskellige områder, eller ”rum” udenfor. Dette gælder særligt folk med store terrasser, men mindre terrasser kan også nyde godt af det.

Et godt sted at spise står højt på manges liste over uundværlige terrasse-rum. Et udendørs spisebord er dog ikke altid det bedste sted at slappe af. Så har du pladsen til det, kan du overveje et område med mere loungeagtige møbler. Bruge gerne ting som møbler og planter, eventuelt dele af dit hus’ arkitektur, til at skærme de forskellige områder fra hinanden.

Tænk solen med i det hele

Det sidste råd til din sommerklare terrasse, er et overordnet råd du med fordel kan tænke ind i alle de foregående råd. Du bør i alt du laver på terrassen tænke over solen. Sæt for eksempel ikke dit spisebord et sted der kun er sol til klokken 15, for så får du aldrig gode aftensmadsstunder.