Faldunderlag til legepladser

Faldunderlag til legepladser

Sponsoreret indhold

Artiklen er sponsoreret.

Vi har alle et ønske om, at vores børn har frie og fleksible udfoldelsesmuligheder på legepladsen. Dette gælder både hjemme i den private bolig, i det offentlige rum og i institutionen.

Styrkelsen af barnets motorik er yderst vigtig for barnets udvikling og det bliver den bedst, hvis forholdene er i orden, når der leges på de forskellige legepladser. Når de er det, er det nemmere at give slip og lade barnet kravle og klatre uden at skulle frygte et fald, der kan have fatale konsekvenser.

Find retningslinjer for faldunderlag

Vi kan alle blive enige om, at et aktivt barn er et glad barn i udvikling. Der er nogle krav for, at børnene netop kan udvikle sig under disse forudsætninger. Kravene går ud på, at alle offentlige legepladser skal ligge faldunderlag, og dette skal være godkendt. Det skal opfylde en europæisk standard EN 1177.

Der er samtidig også krav om størrelsen på faldunderlaget, da det helt og aldeles afhænger af faldhøjde og produktets funktion. Der findes flere forskellige slags faldunderlag, som er godkendt til brug, og der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved dem alle.

Faldunderlag eksisterer i forskellige udgaver. Det vil sige, at de kan bruges til forskellige formål, så de er tilpasset de behov, der er på den enkelte grund, hvor der bliver lagt faldunderlag. Du støder på:

  • Faldunderlag i sand og grus
  • Easy-On græsmåtter
  • Gummifliser
  • Helstøbt gummi underlag

Lær mere om de forskellige faldunderlag

Faldunderlag på legepladserne skal være kvalitetssikre, da det skal kunne være et godt fundament for, at børnene er i sikkerhed selv, når de udforsker deres forskellige motoriske evner.

Et faldunderlag i sand og grus skal være behandlet på en måde, så det ikke pakker sig og bliver hårdt. Det kræver samtidig kontinuerlig vedligeholdelse, så du er sikker på, at sandet har den korrekte tykkelse for at overholde de lovgivningsmæssige krav.

Derudover findes der Easy-On græsmåtter, der er nemme at montere på de forskellige grunde. Her bevarer du ligesom med sandet det naturlige look i og omkring legepladserne.

Den består blandt andet af gummi med huller i, hvor græsset så vokser op igennem, selvom den stærke gummi gør, at græsset ikke bliver trådt ned på trods af aktiv leg. Det sker dog med tiden at måtterne synker en smule, og her er det væsentligt, at det bliver hævet, så det overholder standarden for underlag.

Du kan også finde gummifliser og et helstøbt gummiunderlag. Gummifliserne er nemme at montere, kræver ingen vedligeholdelse og er meget slidstærke. Hvis disse inkorporeres efter alle kunstens gyldne regler, så har de en lang levetid. Det helstøbte gummiunderlag fås i alverdens farver og designs, samtidig med at det her en høj og lang holdbarhed.