Sådan får du mere ud af dine parfumer

Sådan får du mere ud af dine parfumer

Sponsoreret indhold

Parfumer er en utrolig interessant ting. Mens de fleste andre skønhedsprodukter mest handler om hvordan vi ser ud og hvordan vi føler os, er parfume den eneste der udelukkende drejer sig om vores duft. Det er vores vej til at personalisere vores egen duft og hvordan andres lugtesans påvirkes af vores tilstedeværelse.

Men parfume er for mange også en lidt mystisk sag. Det kan være svært at sætte sig ind i, og da parfumer ofte ikke er superbillige, vil mange prøve få stykker og så bare holde sig til en de synes er ok. Er du på jagt efter en signatur-duft eller ønsker du bare lidt mere viden og inspiration i forhold til parfumer, så følg med her, når vi giver en lynguide ind i parfumernes verden.

Noter – parfumens ABC

En ting der ofte kan være svært ved parfumer er, at der kan være dele af duften man godt lide, mens andre dele ikke tiltaler en. Måske vil man gerne have noget lidt friskt og citrusagtigt, men en særlig parfume har også noget sødt man ikke så godt kan lide. At finde ud af hvad man kan lide af duft, er altid en udfordring, men lidt grundlæggende viden om parfume kan hjælpe dig godt på vej. Særlig vigtigt er konceptet om noter. Noter kan være et vigtigt redskab at have når man skal finde parfumer man kan lide.

Grundlæggende er der tre typer noter: topnoter, midternoter og basenoter. Topnoterne er de noter du først dufter når parfumen sprøjtes. Disse er ofte de friskere og de holder ikke i så lang tid. Midternoter er dem der kommer umiddelbart efter topnoterne og vil lige så stille glide over i basisnoterne der vil komme efter et par timer. Begge disse vil blande sig med din kropsduft og er dufter altså ikke ens på alle personer.

Det er derfor vigtigt at du får duftet til parfumen mere end blot første sprøjt. Tag for eksempel Diesels Zero Plus til mænd. Dennes topnoter er meget citrusset og krydret hvilket umiddelbart gør den noget anderledes end Caron pour Homme, hvis topnoter er mere lavendel. Begge har dog lignende basisnoter, så kan du lide den ene efter et stykke tid, men ikke i starten, kan den anden være et godt valg.

Brug – forskellige parfumer til forskellige lejligheder

Parfume er mange ting, og ikke alle parfumer dur til alle lejligheder. Selvom det altid er godt at en parfume man generelt er glad for, kan næste skridt være at have forskellige parfumer til forskellige lejligheder og forskellige tidspunkter. Er du PLUSMEDLEM hos Coolpriser, så kan du spare op til 50% på kendte dufte til både kvinder og herrer.

Da parfumer udvikler sig med tid, bør du også tænke på hvordan du tager den på. For eksempel er Eternity fra Kalvin Klein en ret kompleks duft, der så længe topnoterne er i fokus måske kan virke lidt overvældende. Når den derimod har siddet på en hel dag får du en duft der er helt uforglemmelig, så har du et arrangement om aftenen er den god at have på fra morgenstunden.

I den anden ende har vi en duft som Hugo Boss’ Boss Ma Vie. Boss Ma Vie har en lidt simplere duft end Eternity og de forskellige noter komplimenterer hinanden meget godt, så tager du den på fra morgenstunden har du en god da-parfume der holder hele dagen, men måske ikke er så interessant om aftenen.

Kombination – hvordan spiller parfumen sammen med andre produkter?

Parfume er jo ikke det eneste i vores hverdag der ændrer vores duft. De fleste deodoranter, showergel og shampooer vil også have parfume i dem. Har du en lækker og kompleks parfume kan dette hurtigt blive et problem, da de andre parfumer kan påvirke duften af deen du egentlig vil dufte af.

Den komplekse løsning på dette, er at sætte sig ind i hvilke forskellige noter der er i de forskellige produkter, og sammensætte dem så de komplimenterer hinanden. Dette kræver dog meget erfaring og research.

En anden mere tilgængelig løsning er at købe diverse neutrale produkter. Særligt deodorant uden parfume kan være smart, men også showergel der i hvert fald ikke dufter for kraftigt. Hermed bliver du ren, men kan selv styre hvilken parfume der kommer på dig uden problemer.