Brug for inspiration? Sådan får du det perfekte badeværelse

Brug for inspiration? Sådan får du det perfekte badeværelse

Sponsoreret indhold

I de seneste år har mange gået med drømmen om at renovere deres badeværelse. Efter at køkkenet i mange år var danskernes foretrukne renoveringsprojekt, er turen nu kommet til badet, og mulighederne er mange.

Er du en af dem der står foran et muligt renoveringsprojekt i badeværelset, er det vigtigt at samle viden, information og inspiration før du for alvor går i gang med dit projekt. Det kan være svært at vide hvor man skal starte, men et par områder og gode fif kan hjælpe dig godt i gang, så læs med her når vi giver dig en masse inspiration og fifs til badeværelset.

Størrelsen før alt andet

Det første sted du bør starte, er med badeværelsets størrelse. Størrelsen er nemlig super afgørende for hvilke funktioner du kan have i badeværelset og hvad der kan lade sig gøre. Kort sagt skal du designe og købe ind til det badeværelse du har, ikke det du forestiller dig.

Forsøger du at få for meget ind i et lille badeværelse vil der selvfølgelig opstå problemer. Har du meget få kvadratmeter er et badekar nok ikke ideelt. Tænk i smarte, pladsbesparende løsninger, som for eksempel spejle med opbevaring bag.

I den anden ende kan et stort badeværelse også hurtigt virke tomt, hvis der ikke er noget i det. Overvej hvilke ekstra ting du kunne tænke dig. Kunne en ekstra bruser være noget? Eller hvad med en vaskesøjle? Vær dog ikke overmodig – ingen badeværelser kan have alt.

Farver for alle

En anden del af badeværelset du bør lægge en del tanker i på forhånd, er farverne. For mange farver gør badeværelset kaotisk og ubehageligt sted at være, mens for få kan gøre det kedeligt og uinspirerende. En god måde at undgå dette er ved at lave et farveskema på forhånd.

Dette skema indeholder gerne en 4-5 farver, og så er det det du holder dig til. Alt på badeværelset skal helst så ligge indenfor disse farver. På den måde sikrer du god kontinuitet i badeværelset, samtidig med at du får lidt variation i farvevalget.

Matchende armatur med eksklusivt look

En detalje der virkelig kan løfte dit badeværelse, er ved at sørge for, at du har matchende armatur. Altså hvis du har en ”gylden” håndvask bør din bruser også være gylden. Dette giver en virkelig god fornemmelse af kontinuitet og viser du har sans for detaljen.

Skal du virkelig løfte det op, sørger du også for at andet metal matcher. Helt oplagt er gulvafløbet der virkelig kan løfte niveauet. I stedet for et normalt gulvafløb kan du gå efter dette mere eksklusive linjeafløb. Og hvorfor ikke vælge et i messing og køre konsekvent med messing-armatur for et perfekt og eksklusivt look?

Fliser er det nye sort

En trend der virkelig er oppe i tiden når det kommer til badeværelser, er alt med fliser. Fliser er desuden en god ting til at teste dine evner indenfor de ovennævnte kategorier. Lad os forklare. På et lille badeværelse bør du for eksempel undgå for store fliser på gulvet, da det får badeværelset til at se meget småt ud.

Farver er også vigtige med fliser. De er en åbenlys måde at få ekstra farver ind på badeværelset. Men husk igen at passe på med for mange farver på en gang. Vælger du at have fliser på væggen kan du godt køre med at mønster i forskellige farver, men sørg så for at disse farver går igen andetsteds.

Også armaturet bør spille sammen og matche med fliserne, men disse går det på en helt særlig måde. Har du mat armatur bør du have blanke fliser og vice versa. Dette er igen en detalje der bare løfter hele badeværelset så det emmer af luksus, kvalitet og inspiration.