Sådan laver du det perfekte CV

Sådan laver du det perfekte CV

Sponsoreret indhold

Er du ved at være træt af, at du ikke får svar tilbage på dine jobansøgninger? Det er der ikke noget at sige til, det er ganske forståeligt. At få afslag gang på gang, selvom du er kvalificeret og har erfaring, kan hurtigt komme til at tage pusten ud af en.

I mange tilfælde skyldes ens uheld i jobjagten ens CV. Arbejdspladser modtager dagligt mange ansøgninger, og derfor er det vigtigt, du kan skille dig selv ud, og præsentere dig selv som noget helt specielt. Læs med her for at se, hvordan du kan skabe et rigtig godt CV og øge dine chancer på jobmarkedet.

Vis dig selv som et menneske

Arbejdsgivere er generelt ikke interesserede i at hyre robotter. Når en arbejdsgiver søger arbejdskraft til en ledig stilling, så skal de se, de har med et selvstændigt individ at gøre. Heldigvis er vi alle forskellige individer med vores helt egne specialiteter og styrker. Og netop det, skal du lade skinne igennem i dit CV. For eksempel, hvis du nu har en hobby, der involverer at danse, så vil det være meget relevant at inkludere det i en ansøgning til en stilling som fitnesstræner i et fitnesscenter.

Skriv hvad du er passioneret omkring, hvad dine hobbyer er, dine fremtidsplaner og hvordan du er som person. Giv din potentielt fremtidige arbejdsgiver et blik i dig selv som person. En arbejdsgiver vil langt hellere hyre et behageligt og energisk menneske, som måske ikke 100% har alle relevante færdigheder end en person, der har alle færdighederne og erfaringen, men som skaber splid på arbejdspladsen.

Al erfaring er mere eller mindre relevant

En af de største fejl, som mange mennesker laver, det er at holde igen, når de skal tilføje deres erfaringer på deres CV. Man kan hurtigt komme til at tænke, at det her tidligere job ikke er relevant, eller det her studie har ikke noget med den stilling at gøre. Men tænker man det, er det typisk fordi, man ikke har vendt situationen rigtigt.

Hvis du har en masse erfaring med at være mekaniker, men gerne vil søge en stilling som butiksassistent, ville du så inkludere mekanikererfaringen? Svaret er ja. De to stillinger har nemlig noget tilfælles: kommunikation med kunder.

Nøglen er at tænke på sin erfaring og kvalifikationer mere bredt og nuanceret. Man lærer altid noget generelt, der kan bruges flere steder end der, hvor det originalt var tiltænkt.

Download en god skabelon

Når du har skrevet et brandgodt CV, skal du også sørge for, det ser godt ud. Det kan du gøre med CV skabeloner. CV-skabeloner kan man ofte hente gratis eller købe på nettet. De er designet af professionelle til at se godt ud, og fremhæve vigtige aspekter om dig.

Desuden ser de også mere professionelle ud, og har en større chance for at dem, der kigger dem igennem, lige giver sig et ekstra øjeblik, når de analyserer dit CV. I nogle tilfælde kan det være den forskel, der skal til for, at du får et job. Held og lykke!