De fleste virksomheder betaler for meget for ERP-projektet.

De fleste virksomheder betaler for meget for ERP-projektet.

Sponsoreret indhold

Danske virksomheder er desværre blevet vant til, at ERP-projekter er dyre og langsommelige. Når vi kommer op hos de store og mellemstore virksomheder, så er det ganske almindeligt, at et ERP-projekt tager et år eller måske mere.

Selv et halvt års projekt er urimeligt langt. Der er ikke nogen virksomheder i det aktuelle forretningsklima, der har godt af at vente i et halvt år på en løsning, der skal understøtte deres drift, og deres ambitioner om digitalisering og innovation.

Nytænkerne i ERP-branchen

Blandt nytænkerne i ERP-branchen er blandt andet Sprint365, der fokuserer på Microsoft ERP-løsning til større virksomheder. Mange virksomheder kender den nok som Microsoft Dynamics AX, og i dag hedder den Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management.

Sprint365 er ikke blege for at skære hele ERP-branchen i Danmark over én kam og være lidt forargede over, at konsulenthusene er så fokuserede på at sælge egne timer.

Omstillingen er svær

Det er klart, at konsulenthusene har svært ved at omstille sig. De har et stort produktionsapparat, der er fokuseret på at levere timeydelser, og det er en stor opgave at genopfinde sit forretningsgrundlag og omstille sig fra at levere mange konsulentydelser til at levere standardiserede løsninger og bruge skabeloner.

Det er virkelig ærgerligt, når IT-leverandører i egen interesse ønsker at drive kompleksiteten i et ERP-projekt op for kundens regning. Det er en blind rejse ind i et udviklingsprojekt, hvor alle uforudsete hændelser er finansieret af kunden, og det er faktisk ikke fair. Det er også utroligt, at virksomhederne stadig lægger ryg til det, når man på alle andre områder har vænnet sig til standardisering, skabeloner og abonnementer, der inkluderer alt, hvad man har behov for.

De fleste skal bruge det samme

Der er massevis af virksomheder, der implementerer ERP, og alle systemerne ligner i bund og grund hinanden, så der er ingen grund til at specialudvikle en løsning til den enkelte virksomhed. Der er masser af erfaring, man kan trække på fra tusindvis af andre danske virksomheder, der har haft brug for nogenlunde det samme.

Microsoft driver den teknologiske udvikling

Microsofts nye teknologi på ERP-området lægger op til standardisering. Det er i skyen som cloud-løsning, og det lægger op til, at alle virksomheder skal anvende den samme løsning.

Det handler ikke om at brænde så mange timer af i et projekt som overhovedet muligt, inden kunden overhovedet når at opdage, at de er i gang med en ulykke.

Der er en anden måde at gøre det på. Traditionelt bruger en virksomhed i et ERP-projekt 80% af energien på at komme frem til at gå i drift. De bør i stedet bruge 20% på at gå i drift og så bruge de resterende 80% på at skabe værdi med løsningen.

En skabelon tager en time

Leverandører som Sprint365 går forrest med at standardisere Microsoft Dynamis 365 Finance & Supply Chain Management og bygge skabeloner, som reducerer flere måneders arbejde til en skabelonimport, der er overstået på en time. 

Virksomhederne skal vågne op til realiteterne og kræve det nye paradigme fra deres ERP-leverandører, der skal op i tempo og følge med udviklingen.