Fire smarte indretningstrends der vil præge boliger i 2021

Fire smarte indretningstrends der vil præge boliger i 2021

Sponsoreret indhold

2020 lakker mod enden, og foran os står et nyt år. Boligindretning vil næppe toppe listerne over hvad der definerede 2020, men det skal ikke forhindre os i, at se mod lysere tider og udforske de store indretningstrends i 2021.

For hvordan skal boligen se ud? Hvilke farver er in? Hvilke møbler? Og hvilket rum bliver det oplagte til at undergå en indretningsmæssig opgradering. Få svarene på disse spørgsmål og flere til, når vi kigger i krystalkuglen og ser frem mod boligindretning i 2021.

Mørkt træ

En trend der har været med os i nogle år nu, og som virkelig kunne tage fart og blive definerende for boligindretning i 2021, er en stærk tendens mod mørkere træsorter. Efter i mange år at have haft en forkærlighed for de lysere træsorter, er danskerne så småt begyndt at kaste deres kærlighed over de mørkere.

Mørkt træ giver også lidt klassisk elegance til mange hjem, hvor sorter som teak, mahogni og valnød er blandt de mest hotte. Du skal dog måske tage det lidt i bidder. Meget mørkt træ på én gang kan virke overvældende, og det kan også være en god ide at teste af, om dette er en trend for dig. Vælg for eksempel en klassisk skænk eller et flot skab som en start.

De tre B’er

På farvefronten er der masser at tage fat i. En gennemgående trend der har stået på en nogle år efterhånden, har været opgøret med gråtone-hjemmet. Kort sagt, farver er det nye sort, eller rettere det nye hvidt. For rene hvide vægge med hvide møbler er ikke der vi er længere. Så kør bare på med farver.

Hvilke farver det så sal være, kan opsummeres med de tre B’er: Beige, brun og blå. Disse tre farver, gerne i kombination med hinanden, ser ud til at være 2021’s in-farver. Dette gælder på de fleste områder. En mild beige kan for eksempel både du til en sofa såvel som en væg. Og på sofaen kunne passende ligge en blå pude og et brunligt spisebord foran dette. For flere sammensætninger med møbler, så kan vi anbefale at besøge mobler.dk, der giver masser af inspiration.

Ryk møblerne udenfor

En anden trend der også har været lidt oppe at vende allerede, men som virkelig kunne blive stor i 2021, særligt hvis vi får en god sommer, er indenfor havemøbler. I mange år har skellet mellem uden- og indendørsmøbler været ret klart, men dette ændrer sig. I dag skal terrassen helst føles som en forlængelse af stuen – særligt på møbelfronten.

Et godt udebord med terrassestole altid smart at have, men har du plads kan lidt loungestemning på terrassen også være godt. Dette opnår du nok bedst, med en lækker udendørssofa og sofabord eller lignende. Der findes både deciderede udendørssofaer, eller alternativt kan du gøre det muligt at trække din normale indendørssofa ud om sommeren. Målet er igen, at udendørs og indendørs mixes sammen.

Fokus på soveværelset

Den sidste trend vi skal se på, handler om hvilket rum der vil være særligt i fokus når det kommer til 2021’s indretningstrends. Efter først at have haft fokus på køkken, og senere badeværelse, ser det ud til, at turen nu er kommet til soveværelset. God søvn, og det velvære den bringer, er meget oppe i tiden, så det er kun naturligt at dette smitter af på boligindretning.

Nøgleordet når det kommer til soveværelset er simplicitet. Soveværelset skal helst ikke have for meget der distraherer dig fra det at sove. Få så meget ud af soveværelset som muligt, og hav helst kun det mest nødvendige derinde. Det du ikke kan have andre steder, bør så opbevares i diskrete, lukkede reoler, så din nattesøvn ikke forstyrres.