Kend de mulige dækninger ved en bilforsikring

Kend de mulige dækninger ved en bilforsikring

Sponsoreret indhold

En bilforsikring er en nødvendighed for bilejere. Det kan virke som en kedelig udgift, men alligevel er der ingen vej udenom forsikringskøb. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, mens forsikringspakken også kan indeholde andre yderligere dækninger. Tillægsdækninger kan være en fordel, da det mindsker din selvrisiko ved at sikre dig mod eventuelle uheld.

Der er mange ordninger og tilvalg, som din forsikringspakke kan indeholde. Du sammensætter selv din forsikringsordning ud fra dine behov, og hvad der komplimenterer din bil. Artiklen her introducerer et udvalg af de mulige dækninger, som din bilforsikring kan have, så du er bedre stillet til at sammensætte den forsikring, der bedst passer dig.

Ansvar

Færdselsloven forpligter alle bilejere til at tegne en ansvarsforsikring til deres bil uanset biltype. Denne forsikring dækker de skader, man kan risikere at forvolde andre bilister og genstande ved uheld i trafikken. Dermed er du sikret, at de retmæssige vil få erstatning, hvis du er involveret i et trafikuheld, eller du forårsager skader på anden vis.

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring af din bil er et oplagt tilvalg, der mindsker din selvrisiko ved at sikre dig erstatning i tilfælde af skader på din egen bil. Er du involveret i et trafikuheld, hvor dit eget køretøj kommer til skade, vil din ansvarsforsikring ikke dække – det vil en eventuel kaskodækning til gengæld.

Fravælger man kaskoforsikringen, vil man selv stilles til ansvar for at dække de givne udgifter, der vil være ved uheld såsom brand, tyveri, hærværk eller færdselsuheld. Det kan ende i en dyr affære selv at skulle dække sådanne udgifter på fatale skader af bilen, og derfor vælges kaskoforsikringen også af de fleste bilejere.

Førerulykke

Biler med forsikring af førerulykke sikrer føreren af bilen ved uheld. Det vil sige, at hvis du kører galt i bilen og ender med varige mén, er du sikret en erstatningssum, hvis ikke denne gives af den ansvarlige modpart, ansvarsforsikringen eller arbejdsskadeforsikringen.

Yderligere dækker forsikringen også personen, der fører bilen ved solouheld, ligesom andre, der låner den forsikrede bil, vil modtage erstatningen, hvis de kører galt i den forsikrede bil.

Vejhjælp

Når vejhjælp er en integreret del af din forsikringspakke, er du garanteret effektiv vejhjælp på alle tidspunkter. Forsikringen giver dig en fordel, hvis din bil driller i trafikken, og du trænger akut vejhjælp. Du bliver nemlig en højere prioritet for autohjælpen, der hurtigere vil være ved din bil, hvis du får brug for vejhjælp. En vejhjælpspakke kan blandt andre dække starthjælp, nødreparation, hjulskifte såvel som bjergning og hjælp ved defekt forrude.

Dine muligheder

Enhver ejer af en dansk bil er nødsaget til at tage stilling til, hvilke forsikringer, han eller hun ønsker, skal dække bilen.

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring, der også indeholder retshjælp, er du, som bilejer, frit stillet til selv at sammensætte din forsikring. Ofte bliver fordelene ved kaskoforsikringen flere, jo mere du betaler, ligesom din bilmodel kan have betydning for prisen på din forsikringspakke. Du finder mere om bilforsikringer her og kan beregne prisen på en eventuel forsikring af din bil.