Sådan sikrer du dig mest muligt i pension

Sådan sikrer du dig mest muligt i pension

Sponsoreret indhold

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Betaler du hver måned indtil din pensionsordning, men og er du også i tvivl, om du overhovedet har den bedst mulige pensionsordning? Har du svært ved at finde ’rundt i junglen’ af pensionsselskaber og forskellige pensionsmuligheder? Har du en fornemmelse af, at din nuværende pensionsrådgiver i højere grad varetager sine egne interesser frem for dine?

Så kan du med fordel læse med her i denne artikel. Her kigger vi blandt andet nærmere på, hvordan du helt konkret kan sikre dig mest muligt i pension, ligesom vi også kommer med forslag til, hvem der kan hjælpe dig med at sikre, at du får uvildig rådgivning omkring din pension.

Din pensionsordning kan koste dig meget dyrt i skjulte gebyrer

I 2006 så Peter Lindblad en mulighed for at sikre de danske pensionstagere en bedre og mere optimal løsning i forhold til deres pensionsopsparing. Hidtil havde pensionsmarkedet i Danmark et ry for at være meget uigennemsigtigt, og det var svært for mange danske pensionsopsparere at finde rundt i den store jungle af forskellige pensionsselskaber samt ikke mindst de forskellige typer af pensionsordninger og former for forvaltning af pensionsmidler.

Sådan er det stadig for mange, og derfor vælger de at benytte sig af Peter Lindblads virksomhed, APC Forsikringsmæglere, der hjælper kunderne med at få mest muligt ud af deres pension – en såkaldt pensionsoptimering.

At have en god pensionsordning er afgørende i forhold til at sikre sig et stabilt økonomisk fundament den dag, hvor tiden er kommet til at forlade arbejdsmarkedet og gå på pension samt sikre det tidligst mulige tilbagetrækningstidspunkt. Derfor vælger rigtig mange danskere at betale et fast beløb hver måned til en pensionsordning. Denne skal sikre dem muligheden for at have et godt økonomisk grundlag, når det er tid til at gå på pension.

At indbetale penge til en pensionsordning hver måned er dog ikke ensbetydende med, at din pension vokser med samme beløb, som du indbetaler. Der er både synlige og skjulte gebyrer forbundet med en pensionsordning i Danmark, og for mange kan det være svært at gennemskue, præcis hvor meget deres pension reelt vokser, og kan forventes at vokse fremover, og dermed hvor stor deres pensionsopsparing sandsynligvis er, når de planlægger at forlade arbejdsmarkedet og gå på pension.

Hos APC Forsikringsmæglere har de bygget deres virksomhed op omkring uvildig rådgivning til de danske private pensionstagere. Med uvildig rådgivning kan pensionstagerne være sikre på, at det er deres interesser, der bliver varetaget frem for pensionsselskabets eller bankens interesser. Både banker og pensionsselskaber ønsker selvfølgelig at tjene penge på deres kunder, og derfor rådgiver de naturligvis ikke deres kunder til at skifte pensionsselskab/bank, også selvom deres kunder i mange tilfælde reelt kan få en meget mere fordelagtig pensionsløsning hos en konkurrent.

Her adskiller APC Forsikringsmæglere sig fra den øvrige pensionsbranche, for APC Forsikringsmæglere har ikke selv produkter, som de kan sælge til deres kunder. De lever kun af at rådgive og gennemsigtiggøre andre pensionsselskabers pensionsordninger, så deres kunder er oplyste, og dermed har de rette forudsætninger for at træffe et aktivt og informeret valg omkring deres pensionsløsning. De giver dig med andre ord mulighed for at optimere din pensionsordning, så du slipper for at betale store summer i skjulte omkostninger og gebyrer. På den måde får du dine krav og behov tilfredsstillet til den lavest mulige samlede omkostning inkl. omkostninger til APC Forsikringsmæglere.

Det er desværre ikke alle pensionsselskaber, der ønsker gennemsigtighed

Finanswatch.dk har skrevet om APC Forsikringsmæglere i en artikel, hvor det fremgår, at flere af landets største pensionsselskaber ikke ønsker at samarbejde med den danske pensionsmægler. Det er problematisk af flere årsager. Først og fremmest er pensionsselskabernes ageren, at udelukke kundens valg af rådgiver, med til at forstærke den uigennemsigtighed for kunden, der i sin tid var årsagen til, at APC Forsikringsmæglere blev etableret. Det er samtidig med til at skabe tvivl og forvirring hos kunderne i og med at forsikringsmæglere slet ikke må have samarbejdsaftaler med pensionsselskaberne, da mæglerne kun må tjene kundens interesse uden særinteresse som kunne komme af tætte relationer med pensionsselskaberne.

Det er korrekt at flere af landets største pensionsselskaber desværre fortsat nægter at indgå administrationsaftale med pensionsmæglervirksomheden – og dermed at disse pensionsselskaber vælger at gøre fællesbetjening af kunden meget svær for forsikringsmægleren. Pensionsselskabet vælger, med andre ord, ikke at respektere kundens rimelige ønske om at vælge deres egen eksterne rådgiver.

I stedet vælger pensionsselskaberne at anvende, og  tage sig betalt for, deres eget distributionskorps (selvom mægleren allerede har fundet kunden), egen administration (selvom mægleren allerede betjener kunden), egen rådgivning (selvom kunden allerede får rådgivning). Det medfører at hvis den private pensionstager ønsker at have en mægler tilknyttet, så ender vedkommende med en dobbeltregning, da pensionstageren ikke får lov til at fravælge de administrative og rådgivningsmæssige services som udbydes af pensionsselskabet. Kunden skal dermed betale både pensionsselskabet (for services som ikke ønskes leveret af pensionsselskabet) og kundens nye rådgiver (som kunden aktivt har valgt som alternativ til pensionsselskabet).

Peter Lindblad er stifter af APC Forsikringsmæglere A/S, og derudover er han også hovedaktionær og administrerende direktør for virksomheden, der i dag er Danmarks største pensionsmægler. Han mener, at det fortsat er en stor udfordring for private pensionstagere og forbrugere, at pensionsselskaberne må agere som de gør, og det er ærgerligt, selv så mange år efter APC Forsikringsmægleres etablering, at så mange danske pensionstagere fortsat ikke har adgang til lavere priser på deres pensions hos flere af de største pensionsselskaber.