Sådan holder du en god generalforsamling med ejerforening

Sådan holder du en god generalforsamling med ejerforening

Sponsoreret indhold

En generalforsamling med ejerforeningen kan være langtrukken og kedelig. Det kan være meget forskelligt, hvor meget de enkelte deltagere er aktive i mødet. Det er dog en god idé at få alle med, da man får det største udbytte af generalforsamlingen på den måde. Vi giver nogle gode råd til, hvordan du får en god generalforsamling med ejerforeningen.

Hav en ordstyrer og en agenda

Når der skal holdes en generalforsamling, er det en fordel at have en ordstyrer. Det gør det mere overskueligt for alle deltagerne, da alle ikke råber i munden på hinanden. Med en ordstyrer er man sikker på, at der bliver gjort plads til, at alle får taletid, hvis de ønsker det.

Til generalforsamlingen er det en god idé at have en agenda. På den måde er alle med på, hvad der skal foregå, og hvor lang tid det ca. tager. Det gør det mere overskueligt at følge med i generalforsamlingen. Med en agenda er man også sikker på, at man kommer omkring alle de vigtige emner. Det kan fx være kasseren, der fremlægger regnskabet, og hvis man benytter sig af administration, kan der være en repræsentant fra administrationsvirksomheden, der fortæller noget. Nogle ejerforeninger anvender fx realadmin.dk til administrationen. Uanset hvilke punkter der skal op på jeres generalforsamling, er det altid en fordel med en agenda for mødet.

Husk at holde pauser, hvis det bliver for langt

Alt efter størrelsen på ejerforeningen kan en generalforsamling strække sig over flere timer. Det kan derfor være en god idé at holde pauser ind imellem, hvis der er behov for det. Det kan fx være en kaffepause, hvor der også er mulighed for at få et stykke kage eller lignende. Det er en god måde at gøre generalforsamlingen mere overskuelig på, samtidig med at man kan snakke sammen med de andre fra mødet på kryds og tværs.

Er generalforsamlingen ikke så lang, kan det være en god idé at få sluttet mødet af på en god måde. Det kan fx også være med kaffe og kage. Andre vælger også at gøre lidt mere ud af det, hvor der fx er anrettet et måltid til deltagerne af generalforsamlingen. Her kan man fx servere spareribs, smørrebrød, sandwichs, eller hvad man nu lige har lyst til. At slutte af med lidt lækkert er en god måde at samles på, selvom der måske har været uenigheder til generalforsamlingen.