3 fif til at spare penge i hverdagen

3 fif til at spare penge i hverdagen

Sponsoreret indhold

Artiklen nedenfor indeholder reklame.

De fleste oplever, at det kan være rart at spare penge i hverdagen. Uanset om du lever på stramt budget, ønsker at spare op til noget specielt eller blot har et ønske om skrue ned for forbruget, er der penge at spare. Og faktisk er det relativt nemt at spare penge i hverdagen, hvis du blot ændrer nogle få vaner og ting i hverdagen. Selvom små tiltag kan virke som ligegyldige beløb, vil mange mindre beløb hurtigt løbe op i mange sparede penge om måneden. Er du nysgerrig efter mere? Så læs vores tre råd nedenfor.

Køb billig el og tænk over dit elforbrug

Et nemt sted at starte er ved at overveje dit elforbrug og skifte elselskab. Selvom emnet umiddelbart lyder bøvlet, så er det faktisk slet ikke så omfattende. Det er super nemt at skifte elselskab, og du skal ikke gøre andet end at udfylde en formular online. Herefter vil du have adgang til billig el – hvis du vælger et billigt elselskab, vel at mærke.

Når du har skiftet dit elselskab, gælder det om at skære ned på dit elforbrug. Dette kan du sagtens gøre, uden det går ud over din komfort. Faktisk kan du spare op til 1.000 kWh om året per person. Her gælder det om at indarbejde gode vaner.

Sørg for at fylde din vaskemaskine op og vask ved 20 eller 30 grader. Tør tøj på et tørrestativ i stedet for i tørretumbleren. Hold en temperatur på -18 grader i fryseren og 5 grader i køleskabet. Fyld opvaskemaskinen op og vask ved 50-55 grader.

Kast et kritisk blik på tv-abonnement og streamingtjenester

Hvis du tager et kritisk blik på dine tv-kanaler og streamingtjenester – hvor mange kanaler og tjenester får du så reelt set brugt? Er det muligt at nedgradere tv-pakken til en mindre pakke, og er der nogle streamingtjenester, du kan afmelde?

Forhør dig gerne med familie og venner om, hvorvidt I kan gå flere sammen om et abonnement til en streamingtjeneste, hvor I altså splejser beløbet hver måned. Du bruger nemlig hurtigt mange penge på både tv-kanaler og streamingtjenester om året – regn selv efter.

Lav madplan og indkøbsliste – og undgå impulskøb

Slutteligt kan du spare store udgifter på at gennemgå dit budget til mad. Du kan med stor fordel lave madplan for ugen. På denne måde undgår du både at falde i take away-fælder – som er dyre – og småindkøb i løbet af ugen. Lav en stor indkøbsliste for hele ugen og handl stort ind. Sørg for at holde dig til indkøbslisten og lad dig ikke friste af impulskøb. Typisk siges det, at du efter hver indkøbstur kan fjerne 2-3 genstande fra indkøbskurven, inden du når kassen, da du ikke har brug for det hele.