Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
.
Annonce

Tre måder lektiehjælp kan hjælpe i hverdagen

.

Lektiehjælp er ikke en skam. Nogle emner, fag og tekster kan være ufatteligt svære at komme igennem, og nogle ting kan man bare ikke forstå. Alle er forskellige og derfor er det ikke en skam at spørge om hjælp. Det er for mange den største udfordring, da mange ikke ved hvordan eller er for stolte til at spørge om hjælp. Det er ikke en skam at spørge om lektiehjælp , og det kan ofte være til stor hjælp i hverdagen, hvis man kan få hjælp til ting man ikke forstår. Nedenfor vil man kunne læse om hvordan lektiehjælp kan hjælpe i hverdagen.

Succesoplevelser kan bære børn langt

En af måderne hvorpå lektiehjælp kan være behjælpelig i hverdagen er ved at give succesoplevelser. Der er ikke noget mere frustrerende end når man ikke kan finde ud af noget - uanset hvor meget man prøver. Det hænder for alle, at der kommer ting som man bare ikke kan forstå. Med lektiehjælp får man en underviser, som kan forklare emnerne på nye måder, og sætte dem i perspektiv. Når eleven forstå det der ellers føltes uforståeligt, måske endda får en god karakter eller ros fra læreren, vil man kunne huske tilbage på sin udvikling. Ofte handler det om at have set begge sider, og når man har oplevet succes-siden - vil man ikke tilbage. Det er med til at skabe selvtillid og og selvsikkerhed.

Giv plads - for at få plads

En af måderne lektiehjælp også kan hjælpe i en almindelig hverdag er at give forældrene lidt plads. Hverdagen kan være stresset, og pludselig kommer ens barn hjem med en række algebra-problemer og man står med begge fødder plantet dybt i “jeg aner det ikke”-søen. Som forældre vil man blot gerne være forældre - ikke også underviser. Med en privat lektiehjælper vil man i de timer, hvor lektiehjælpen foregår få mulighed for at slappe lidt af og stresse ned. På den måde er du også klar til at træde til igen, når lektiehjælpen er overstået, med fuld energi!

Hvordan finder du den rette mentor?

Når du skal finde en mentor til dit barn skal du være opmærksom på flere faktorer. Lektiehjælperen vil naturligt være ældre end eleven - det giver sig selv. Dette skaber en relation hvor lektiehjælperen blive en eleven kan spejle sig i, og stille spørgsmål om emner, de måske ikke er komfortable med at snakke med mor og far om. eBørn respektere ofte aldersforskel når det kommer til andre børn, og med en god lektiehjælper kan barnet få sig en sund og fornuftig mentor, som kan være med til at hjælpe barnet fremad på andre parametre.

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.