Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Artiklen er sponsoreret
Annonce

Sådan skruer du ned for skærmtiden i hverdagen

Artiklen er sponsoreret

Skærmene er efterhånden blevet så stor en del af vores hverdag, at det kan være svært at forestille sig et liv uden. Ikke desto mindre er det en udfordring at være nærværende og til stede i nuet, hvis der hele tiden er et elektronisk apparat, der gør opmærksom på sig selv. Derfor kan det være en god idé at blive bedre til at dyrke den skærmfrie tid.

Giv dig selv et armbåndsur

Hvis du gerne vil blive bedre til at pakke dine elektroniske apparater væk, er ure et rigtig godt tiltag. Her kan der både være tale om armbåndsure og vægure placeret strategiske steder i din bolig. Ofte er klokken nemlig en god undskyldning for at hive din mobil op af lommen.

Skal du lige se, hvad klokken er, vil du garanteret ofte opleve, at du helt ubevidst begynder at fedte rundt på din mobil. Så kan det lige være, at du har fået en mail, eller at der er kommet et spændende opslag på instagram. Tjekker du i stedet klokken på dit ur, kan du helt undgå denne fristelse. Her kan du finde billige ure , hvis du endnu ikke ejer et ur.

Brug sort/hvid-funktionen på din mobil

Vil du gerne mindske den tid, som du bruger på mobilen, er det en god idé at gøre brug af sort/hvid-funktionen. På din telefon har du nemlig mulighed for at oprette en genvej, så du lynhurtigt kan fjerne de mange farver fra din skærm.

Har du din mobil på sort/hvid vil du sandsynligvis opdage, at du ikke længere finder indholdet lige så interessant. Hvis du alligevel bare sidder og kigger på ligegyldige ting, kan denne funktion gøre det lettere for dig at pakke din telefon væk.

Overvej om du skal slette visse apps

Hvis du føler dig fanget på din mobil, er det en god idé at overveje, om du skal slette de apps, som du bruger mest tid på. I langt de fleste tilfælde har du nemlig stadig mulighed for at tilgå applikationerne over internettet eller over din computer. Alt hvad du gør, er altså at sætte en lille forhindring op for dig selv.

Når du sletter disse apps, vil du sandsynligvis blive mere opmærksom på, hvor lang tid du bruger på din mobil. Det er nemlig let at sidde og stene over ubetydelige billeder og videoer, når du i virkeligheden burde lave noget andet. Ved at slette visse apps bliver det lettere for dig at træffe et bevidst valg om, hvornår du vil bruge tid på dine skærme.

Opstil nogle regler for dig selv

For meget skærmtid kan sandsynligvis få dig til at føle dig stresset og ude af trit med verden omkring dig. Derfor er det en god idé at opstille nogle simple regler for dig selv. Det kan for eksempel være et specifikt tidspunkt på aftenen, hvor du skal pakke din mobil væk.

En regel kan ligeledes være, at du skal være stået ud af sengen, før du må kigge på din mobil om morgenen. Ved at overholde disse regler, vil du med garanti opleve, at du bruger mindre tid på din mobil. Hvis du har lyst til at tage lidt mere ekstreme metoder i brug, er dette også en mulighed.

Du kan for eksempel vælge at sætte tidsbegrænsning på visse apps. Når du har nået denne tid, vil du således få en notifikation, der minder dig om, at det er tid til at lægge mobilen væk. Hvis du er skeptisk, kan det være en god idé at afprøve disse tips i nogle dage. Sandsynligvis vil du opdage, at det har en positiv effekt på dit humør og din produktivitet.

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.