Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Der er stadig større efterspørgsel på hurtige lån uden sikkerhed, men mange forbrugere er i tvivl om, hvorvidt de sætter deres egen, økonomiske sikkerhed over styr.
Annonce

Sådan er du sikret ved at tage lån uden sikkerhed

Der er stadig større efterspørgsel på hurtige lån uden sikkerhed, men mange forbrugere er i tvivl om, hvorvidt de sætter deres egen, økonomiske sikkerhed over styr.

Flere og flere vælger at tage den type lån, også kendt som forbrugslån eller kviklån, men med stigningen i popularitet og efterspørgsel er der også sket en stigning i tvivlen omkring forbrugernes rettigheder og egen sikkerhed som låntager.

Mange forbrugere finder det tiltagende at optage et lån uden at skulle stille sikkerhed. At skulle stille sikkerhed betyder, at den enkelte låneudbyder vil have, at man stiller for eksempel ens bil, hus eller andre værdigenstande i pant, når man låner penge af dem.

Det er typisk bankerne, der benytter sig af denne metode, og de bruger det som en slags garanti, så de ikke behøver at frygte, at de ikke får lånet betalt tilbage.

Men mange forbrugere finder det utrygt og ubehageligt at skulle sætte hus og have på spil, når de har brug for et lån, og derfor bliver lånene uden sikkerhed stadig mere og mere populære blandt danskerne.

Forbrugerorganisationerne råber dog vagt i gevær og opfordrer forbrugerne til at tænke sig om, inden de låner penge uden at stille noget i sikkerhed. De hurtige forbrugslån koster nemlig typisk en del mere i renter og gebyrer, end hvis du tager et lån i banken. De højere renter er nemlig låneudbydernes økonomiske sikkerhed for at få de penge dækket ind, som de låner ud.

Derfor er den største ulempe ved at låne penge uden at stille noget i pant derfor også, at du skal betale væsentlig mere i rente. Forbrugernes største økonomiske risiko i forbindelse med at tage den type lån er, at renterne og gebyrerne ofte kan være uigennemskuelige, og man kan i de mest grelle tilfælde risikere at betale lånet to gange tilbage. Ved at tage et lån i banken, hvor du skal stille bil eller hus i sikkerhed, er rammerne meget mere fastlagte for, hvad du skal betale for at få lov til at låne pengene.

Når man som forbruger kan tage et lån uden at stille sikkerhed, betyder det også, at pengene kan komme ind på kontoen meget hurtigere, fordi man undgår at blive trukket igennem en langvarig proces i banken. Det kan både være en fordel for dem, der står og mangler penge her og nu, og som bliver tiltrukket af processens hurtighed. Men det kan også være en ulempe, fordi man går glip af den professionelle rådgivning og måske kommer til at træffe en forhastet beslutning.

Der er derfor fordele og ulemper ved begge typer af lån. Man ender som forbruger typisk med at give mere for et lån uden sikkerhed, men det er en pris, som mange er villig til at betale for at slippe for at pantsætte huset eller bilen. Det kan give en ro i sindet, og så er man sikret at få lånet hurtigt udbetalt. Det bedste råd er dog at huske at sammenligne de forskellige lånetilbud og at tænke sig om, så man ikke træffer en forhastet beslutning.

 
Når man som forbruger tager et lån uden sikkerhed, hvordan er man så egentlig selv økonomisk sikret?
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.