Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Kom trygt i nyt hus med boligadvokatens hjælp

Det er forskelligt, hvornår i forløbet købere vælger at inddrage en boligadvokat. Nogle vil gerne have en erfaren rådgiver med lige fra de begynder at kigge efter en ny bolig. Advokaten kan hjælpe med at beregne, hvad din privatøkonomi kan bære og, hvordan det vil være mest fordelagtigt for dig at låne pengene. Når du finder en specifik bolig du gerne vil se på, kan boligadvokaten bidrage med viden i forhold til tilstandsrapporten, og er det en advokat med kendskab til lokalområdet, kender hun eller han også til prisniveauet i området og kan vurdere, om prisen er sat rigtigt eller bør forhandles. Det er også en fordel at have en advokat til at sikre, at du ikke overser noget i lokalplanerne, der kan få negativ indflydelse på boligen senere. Andre ønsker først at involvere en boligadvokat, når købsaftalen skal underskrives og igen andre, når skødet skal udarbejdes og tinglyses.

Et af de væsentlige dokumenter, der hører til i de fleste bolighandler er tilstandsrapporten. Den udarbejdes af en bygningssagkyndig, når en ejendom sættes til salg. Rapporten kategoriserer de fejl og mangler, der er på ejendommen, så en eventuel køber kan se, hvad der trænger til at blive gjort for at bygningen kommer i god stand. Det er en god ide at lade boligadvokaten gennemgå tilstandsrapporten og den medfølgende ejerskifteforsikring. På den måde får du overblik over de konsekvenser, det har at købe boligen. Hvis der er usikkerhed om nogle punkter kan advokaten også anbefale dig at få en anden bygningssagkyndig til at gennemgå boligen. Det er valgfrit for køber at vælge en anden ejerskifteforsikring end den sælger tilbyder. Her kan boligadvokaten også være behjælpelig med at finde en, der passer til dine behov.

Fortryder du dit køb af bolig, efter du har sat din underskrift på købsaftalen, så kan du benytte dig af den lovbestemte fortrydelsesret, der gælder for alle boligkøbere. Det er dog en dyr fornøjelse, da det koster 1 % af købssummen at fortryde. Pengene skal betales til sælgeren som kompensation inden for en periode på seks hverdage. For at undgå at skulle gribe til fortrydelsesretten, kan du i stedet sørge for, at der er skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen, inden du skriver under. Når der er indskrevet et advokatforbehold, kan du skrive under på aftalen og tage den med hen til din boligadvokat for at få den gennemgået. Finder advokaten grund til, at du bør trække dig fra købet, kan du gøre det uden, at det koster dig noget.

 
Skal du købe en ny bolig? Og er måske lidt utryg og på dybt vand i forhold til bolighandler? Det er også en stor og uoverskuelig mundfuld, når man ikke ved noget om det. Det er både en dyr investering, som vil få indflydelse på din fremtidige økonomi og det er en stor beslutning, som indvirker på din families liv og trivsel. Derfor er det også værd at overveje at få en erfaren boligadvokat med på sidelinjen. En der kan vejlede dig og hjælpe med de juridiske aspekter, der er en uundgåelig del af en bolighandel.
Det du skal huske på, når du skal købe en bolig, er, at du ikke kan betragte ejendomsmægleren, der sælger det hus, du er interesseret i, som rådgiver. Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver og hun eller han er derfor ikke uvildig. Deres opgave er at varetage sælgers interesser bedst muligt og, da de også ofte får provision af salgsprisen, vil de naturligvis gerne sælge huset så dyrt som muligt. En boligadvokat er derimod din rådgiver, når du skal købe en bolig, og kan sikre, at der også bliver taget hånd om dine interesser i hushandelen. Advokater herhjemme må ikke tage imod provision, og de er derfor helt uvildige i deres vurdering af de bedste finansieringsmuligheder. Det giver dig en troværdig rådgivning.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.