Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Guide: Sådan finder du rundt i junglen af kviklån

Betegnelsen kviklån dækker over mindre lån, typisk fra 100 kroner og helt op til 50.000 kroner, som hurtigt kan udbetales, og som har korte løbetider og ingen krav om, at kunden skal stille sikkerhed for lånet.

Det er meget forskelligt hvilket lån, der passer til det enkelte behov. For at sikre dig det bedste kviklån, er det vigtigt, at du starter med at afstemme dine behov med din økonomi.

Start med at lægge et budget, så du nemt og hurtigt kan vurdere hvilket lån, der passer bedst til dine økonomiske forudsætninger. Find ud af hvor meget, du har brug for at låne samt hvor meget, du har råd til at afdrage hver måned.

Ligesom du kan sammenligne eksempelvis hotelpriser på nettet, så findes der også smarte sammenligningstjenester til at vurdere kviklån.

Når du sammenligner, skal du dog være opmærksom på, hvad du skal kigge efter. Begreber som ÅOP og løbetid hjælper dig til at gennemskue, hvor meget lånet kommer til at koste i alt.

ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det er det tal, som fortæller dig, hvad lånet koster, inklusive renter og øvrige låneomkostninger. Løbetiden har indflydelse på lånets samlede pris. Som regel vil en kort løbetid være det bedste økonomiske valg, så længe du i dit budget har plads til det større månedlige afdrag.

En anden faktor, som du skal være opmærksom på, er hvor fleksibelt lånet er i forhold til tilbagebetaling og ændringer i låneaftalen. Hvis dine indtægter og udgifter ikke er spredt jævnt ud over året, kan du med fordel vælge et kviklån med stor fleksibilitet.

Nogle virksomheder udbyder lån med afdragsfrie måneder. Det kan f.eks. være, at den første måned, efter du har optaget lånet, er afdragsfri. Det kan også være, at der er mulighed for at planlægge én eller flere afdragsfrie måneder hen over året. Det kan især være en fordel, hvis pengene altid er lidt små i juletiden.

De fleste udbydere af kviklån giver dig også mulighed for at betale lånet ud før tid, hvis du pludselig har flere penge til rådighed, end du havde regnet med. Det vil altid være en fordel, da du så ikke skal betale renter i lånets resterende løbetid.

Det er nemt og hurtigt at låne penge online, da låneudbyderne kan lave en kreditvurdering af dig på ganske få minutter. Det kan være en fordel, hvis du står og skal bruge pengene med det samme. Du kan dog også risikere, at en uovervejet beslutning ender med at få indflydelse på din økonomi. Overvej derfor, om du reelt har behov for et kviklån, inden du tager den endelige beslutning.

 
Har du en drøm, du ønsker at føre ud i virkeligheden? Måske en rejse, en ny bil eller noget helt tredje? Så kan et kviklån måske være den rigtige løsning for dig. Det kan dog være lidt af en jungle at finde frem til det bedste kviklån. Hjemmesider som kviklaan-guide.dk kan hjælpe dig med at blive klogere på kviklån, så du finder det, der netop passer til dig.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.