Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Guide: Sådan finder du det bedste kviklån

Har du en drøm, du ønsker at realisere? Måske en rejse, en ny bil eller noget helt tredje, men mangler midlerne til det, så kan et kviklån måske være til hjælp. Det kan dog være noget af en jungle, at finde frem til det bedste kviklån, så her får du en kort guide, som kan gøre dig klogere på kviklån, og forhåbentlig hjælpe dig til at finde det rette.

Dine behov og dine præmisser

Der findes ikke ét bestemt kviklån, som vil være det bedste for alle. Desværre fristes man næsten til at sige, for så ville det hele være meget nemmere. Jagten på det bedste kviklån starter i stedet med, at du afstemmer dine behov med din økonomi. Når du skal vælge lån, er det derfor altid en god idé at starte med at lægge et budget. På baggrund af budgettet kan du hurtigt vurdere, hvilket lån eller låntype, der vil passe bedst til din situation.

Hvad skal du så være opmærksom på? Der er flere faktorer, som spiller ind, når du skal vælge kviklån. Først og fremmest handler det om, hvor mange penge du har brug for at låne, og hvor meget du har råd til at afdrage hver måned. Disse tal er nøgletal, som skal bruges, når du skal sammenligne lånemuligheder.

Sammenlign lånemuligheder

Brug gerne en sammenligningstjeneste på internettet til at vurdere hvilken lånemulighed, der passer bedst til din situation. Ligesom du kan sammenligne eksempelvis hotelpriser på Trivago findes der også mange smarte sammenligningstjenester til at vurdere kviklån. Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt, at du ved hvad du skal kigge efter, så du ikke ender med at sammenligne æbler og pærer. Her kommer kreditomkostninger og ÅOP ind i billedet. Disse tal beskriver nemlig hvor dyrt det enkelte lån er henholdsvis udtrykt som totalbeløb og i procent.

Kreditomkostninger og ÅOP (årlige omkostninger i procent) rummer både etableringsomkostninger og renter. Det er derfor gode tal at sammenligne. Husk dog altid at de lån du sammenligner skal have samme betingelser, herunder samme beløb og samme løbetid. En anden faktor du skal forholde dig til er, hvor fleksibelt det pågældende lån er, og her kan der være stor forskel fra udbyder til udbyder.

Fleksible lån

Hvordan ser din økonomi ud? Er dine indtægter og udgifter spredt jævnt over året? Hvis der er (store) udsving i din økonomi, kan du med fordel vælge kviklån med en større fleksibilitet. Det kunne f.eks. være muligheden for afdragsfrie måneder. Hos nogle udbydere er første måned afdragsfri, mens du hos andre har mulighed for at planlægge én eller flere afdragsfrie måneder hen over et år. Det kunne f.eks. være juli måned, hvor der måske skal være råd til sommerferie, eller december måned, hvor der også skal være plads til julegaver i budgettet.

Et kviklåns fleksibilitet kan også dreje sig om muligheden for at betale lånet ud, når du vil. Det kan lyde simpelt, men det er ikke alle udbydere, der giver dig denne mulighed. Hvis du pludselig har flere penge, end du havde regnet med, er det altid fordelagtigt at kunne betale lånet ud.

Lær af andres erfaringer

Uanset hvor mange penge du skal bruge, og hvor længe du skal bruge dem, er det altid en god idé at undersøge virksomheden, der udbyder lånet, inden du låner. Ved kviklån blander udbyderen sig ikke i, hvad du skal bruge pengene til, og betingelserne for lånet burde også fremgå tydeligt i betingelserne. Alligevel kan det være smart at undersøge, hvad andre kunder mener om den specifikke udbyder.

Andres erfaringer kan være guld værd, og mange sammenligningstjenester har faktisk anmeldelser af de enkelte udbydere, som sammen med et karaktergennemsnit kan være med til at hjælpe dig når du skal vurdere, hvor du helst vil være kunde. Således skal det at tage et kviklån ikke blot være en hjælp til din bankkonto, men også en god oplevelse.

 
Betegnelsen kviklån dækker over mindre lån, som hurtigt kan udbetales, og som har korte løbetider og ingen krav om, at kunden skal stille sikkerhed for lånet. I Danmark er der et hav af forskellige virksomheder, der udbyder kviklån, og det kan derfor være en svær opgave at gennemskue hvilket lån og hvilken udbyder, der vil være bedst. Det skyldes bl.a., at det bedste lån er tilpasset den enkelte kundes behov.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.