Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Filialdød giver bedre og billigere online lån

Igennem de sidste årtier har flere og flere danske banker været tvunget til at lukke deres filialer i Danmark. Det har haft den konsekvens, at mange danskere i dag må køre langt for at komme til en bank, hvor de kan få personlig betjening. Dermed har mange af de fysiske banker mistet deres fordel, hvilket får flere og flere til at benytte internettet til at finde lån.

Igennem de seneste tredive år er der sket en markant udvikling på bankområdet. Der er i dag mindre end 1.000 bankfilialer i Danmark, hvilket er en markant reduktion. Tilbage i 1980 var der til sammenligning omkring 4.000 filialer i landet. Den primære årsag til denne udvikling skal findes i den digitalisering, som samfundet har oplevet.

Netbanken er blevet mere og mere udbredt, og i dag benytter langt de fleste danskere sig af denne mulighed. Dette har reduceret behovet for fysiske banker, da man i princippet kan ordne hele sin privatøkonomi hjemmefra.

Før i tiden kunne de fysiske banker klare sig, fordi de nød godt af den service, som de kunne yde i forbindelse med banklån. I dag har de danske forbrugere dog fået et alternativ, da online lån er blevet almindelige. Dette har skabt en markant større konkurrence på markedet, da online lån oftest er billigere end lån fra fysiske banker.

Online lån er ofte så billige, fordi de ikke har fysiske bankafdelinger. Dette betyder, at de har færre faste udgifter, og dermed har de mulighed for at tilbyde billigere lån og stadig have overskud. Samtidig er de også ofte mere fleksible end traditionelle banker, og dette tiltaler mange danskere.

Der er stor konkurrence på lånemarkedet, kan det gøre det særdeles vanskeligt er overskue sine muligheder, når det gælder lån. Heldigvis er der begyndt at komme forskellige sammenligningstjenester, som gør det nemmere at finde det mest fordelagtige lån.

Den primære udfordring, i forhold til at sammenligne lån, er at der i dag findes ufatteligt mange udbydere. Heriblandt er der også mange mindre kendte udbydere, som nemt kan blive udeladt, hvis man anvender en mindre god sammenligningstjeneste. Mange sammenligningstjenester er desuden også udfordret af, at der konstant er behov for opdateringer, da der hele tiden kommer nye långivere på markedet.

Årsagen til at online lån er blevet populære, skyldes primært kviklån. Denne type af lån er dukket op på det danske marked indenfor det seneste årti, og siden dengang er kviklån blevet almindelige. I dag har denne låntype mange navne - eksempelvis sms-lån, mikrolån eller minilån.

Den primære fordel, ved denne type af lån, er at der er en ufatteligt hurtig behandlingstid, når man søger om et lån. I mange tilfælde er det således muligt at få lånet udbetalt indenfor et døgn fra ansøgningstidspunktet. Dette kan de fysiske bankerne ikke konkurrere med, og derfor er der flere og flere, som foretrækker at låne online.

Kviklån markerer en ny æra indenfor lån, hvor renten ikke længere er den eneste faktor, som er vigtig, når man optager et lån. Mange danskere vil hellere prioritere at finde et nemt og hurtigt lån, som også er fleksibelt. Til gengæld skal kviklån også betales tilbage indenfor en kort frist - ellers kan lånet nemt gå hen og blive omkostningsfyldt. Af samme årsag bør man altid sammenligne kviklån, så man er sikker på at få det lån, som passer bedst til ens behov.

 
Hvis du vil anvende en sammenligningstjeneste til at finde de bedste lån, så kan det være en god idé at vælge én af de mest populære tjenester som eksempelvis TjekLån. Her kan du trygt finde et lån, da nu kan være sikker på, at du ser alle dine muligheder.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.