Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Er kviklån også for studerende?

Der kan være meget forskellige grunde til at du som studerende har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. For det første er indtægterne for studerende få, men udgifterne kan tilgengæld godt være høje. Især hvis du bor i en af de større studiebyer.

Men der kan også være andre gode grunde til at du som studerende har behov for et økonomisk tilskud i form af et kviklån. Når studierne når mod sin ende, kan det for en stor portion nyudklækkede færdiguddannede være svært at få et job med det samme. Og de fleste A-kasser giver karantæne i omkring 1 måned, når man afslutter sit studie. Det kan betyde at du som nyuddannet står med et fint karakterbevis i hånden, men ingen indkomst.

En anden god grund kan være forandringerne i din hverdag som nyuddannet, og derfor nye behov for transport, bolig o.l. som koster en god portion penge. Måske har du grundet arbejde i en anden by behov for en bil eller et dyrt pendlerkort? Og måske er du nødsaget til at flytte ud af din studiebolig og finde noget nyt? Uanset hvad, er der tale om store omkostninger, som kan være svære at dække, før du har fået din første rigtige månedsløn.

● Indtægterne dækker ikke udgifterne

● Du står uden indtægt som nyuddannet

● Du er nødsaget til at flytte fra dit kollegieværelse

● Du har fået nyt job som færdiguddannet og har behov for bil eller pendlerkort

● Du har brug for en tiltrængt ferie, men har endnu ikke sparet feriedage op.

Som studerende er din økonomiske situation allerede sårbar, hvorfor det er ekstra vigtigt at du optager et kviklån med omtanke.

Ligesom når du vælger forsikring eller lignende, tjekker du formentlig først markedet for at være sikker på, at du finder den billigste forsikring i forhold til præmier, gebyrer og andre relevante omkostninger. Det helt samme bør du gøre i jagten efter et kviklån, da det ikke blot bør handle om hurtige penge, men om at tage ansvar for økonomien. Derfor kan det være særlig fordelagtigt at benytte sig af en sammenligningstjeneste for kviklån, så du som låntager kan navigere mellem lånene på markedet og ikke mindst frasortere de lån, som er for dyre.

I forbindelse med sammenligningen af kviklånene på markedet, bør du altid sammenligne på baggrund af dit månedlige rådighedsbeløb. Det indbefatter at du indleder med at lægge et fyldestgørende budget, som du kan bruge til at finde et lån, som matcher din økonomiske situation.

Når du sammenligner lån, bør du altid være opmærksom på rente, løbetid, gebyrer og ÅOP. Det er disse parametre som bestemmer prisen på dit lån.

 
Er du studerende og har brug for et ekstra økonomisk tilskud? Måske står du overfor en uventet dyr regning? Eller også er de månedlige udgifter bare for høje til at du kan følge med? Uanset din økonomiske situation, er det relevant at vide at kviklån også er for studerende. Så længe du har en månedlige indkomst og er over 18 år, vil det være muligt at finde et kviklån.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.