Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

En hurtig hjemmeside skaber flere kunder

Der er på få år sket en stor udvikling i, hvad vi forventer, når vi bruger internettet. Vi tolererer for eksempel ikke ret gerne ventetid. Vi er blevet vænnet til at hastigheden er øget på loadtider og streamingtjenester og derfor bliver vi straks utålmodige, hvis vi støder på et website, der er langsomt. Ofte vil kunderne fravælge sitet, inden de når at se, hvad det kan tilbyde og gå videre til konkurrenten i håb om hurtigere respons. For at holde på kunderne er det derfor vigtigt, at dit website loader hurtigt og fungerer gnidningsfrit.

Måderne, man kan optimere et website på, afhænger af, hvilke CMS der anvendes. Men uanset hvilke er det de samme ting, du skal ind og kigge nærmere på.

Ofte kan websites filer komprimeres så de er hurtigere at hente for browseren. Det du kan undersøge nærmere i forhold til komprimering er scripts, HTML, CSS og billeder. (Vi kommer til billederne om lidt).

Det vil ofte også give mening, at dele af filerne loades efter HTML filerne. På den måde vises websitet hurtigere for kunderne. Til tider vil der dog opstå udfordringer med dette, da sitet - for at kunne vises korrekt - vil kræve en del CSS. Det samme gælder for scripts.

Med hensyn til cache vil det være muligt at vise statiske filer i HTML format i kundernes browser, hvilket giver et mindre antal opkald til databasen og derfor et hurtigere website. Grunden er, at de statiske filer kun skal udføres en gang i den valgte cachperiode i forhold til ved hvert eneste besøg. Dermed frigøres betydelige ressourcer på serveren.

Til langt de fleste CMS er det muligt at hente et såkaldt plugin, som sørger for cach og for leveringen af de statiske filer. I mange tilfælde vil disse plugins ligeledes kunne hjælpe i forhold til komprimering af scripts og CSS med mere.

Det er ofte billederne, der udgør størstedelen af de data, som browseren skal fremskaffe. Det er derfor vigtigt at få billederne på dit website komprimeret så meget som muligt. Det, du skal sørge for, er, at billederne er i den rigtige størrelse og dernæst anvende et af de mange programmer, der kan komprimere dem. Mange programmer kan komprimere billederne ca. 20 procent uden at det kan ses.

Optimering af database

Hvis du benytter CMS, har du en database hos den lokale vært. Den fyldes langsomt op og bliver dermed langsommere og langsommere. Den kan du rense og dermed optimere. Det kan gøres ved hjælp af forskellige plugins og programmer, som ofte er gratis at benytte.

Der findes CDN udbydere i Danmark og det er muligt både at benytte det gratis og at betale for det. Det anbefales dog at betale for løsningen, da det så er muligt at bestemme hvilken server, der leverer dine filer. Det er for eksempel en stor fordel, hvis du har mange besøgende fra et specifikt land.

Ud over hastigheden er der også andre fordele ved at benytte CDN. For eksempel kan nævnes: et balanceret load, der forhindrer, at dit website går ned, beskyttelse mod angreb, firewall med mere.

 
Et websites hastighed er ikke kun en irritation for kunden. Hastigheden har også indflydelse på, hvordan Google ranker websitet. Hastigheden i sig selv er ikke så afgørende, men den spiller ind på andre områder, der måles af Google, hvor et hurtigt site opnår bedre resultater for eksempel i forhold til tid på siden, bounce og antallet af besøgte undersider. Det er derfor en rigtig god ide at undersøge, hvordan dit websites hastighed kan optimeres.
Hvis du har et website med tung grafik eller mange billeder eller har mange besøgende fra udlandet, er det værd at overveje CDN. Det er dog forskelligt hvilket udkomme man får af det. Det afhænger nemlig meget af, hvordan setuppet med CMS og hosting er og desuden, hvor dine besøgende kommer fra samt mængden af trafik på websitet.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.