Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Derfor bør du samle dine lån

Mange ved ikke, at det ikke behøver at være besværligt at få samlet sine lån, og at der er mange at spare, hvis du får det gjort. Derudover kan det skabe det overblik over din økonomi, som du har savnet. I det følgende kan du læse endnu mere om alle fordelene ved samle dine lån, og hvordan du rent praktisk gør det.

Du vil som regel kunne få en billigere rente, hvis du vælger at samle dine lån ét sted. Dette gør sig særligt gældende, hvis mange af dine lån er såkaldte kviklån, der har notorisk høj rente. Derudover vil der være en del penge at spare på gebyrer: Når du har flere forskellige lån, vil du ofte betale de samme type gebyrer til forskellige kreditorer. For eksempel kan der være nogle låneudbydere, der opkræver regelmæssige administrationsgebyrer. Samler du dine lån, vil du altså spare alle disse type udgifter - selv hvis der er gebyrer hos den nye kreditorer, vil disse kun betales en gang.

Som regel vil det give en helt anden fleksibilitet i forhold til lånet, at samle det ét sted. Har du flere forskellige kreditorer, vil du nemlig aldrig være i stand til at få en afdragsfri periode eller ændre din månedlige ydelse samtidig. Og i visse tilfælde, vil det slet ikke være muligt. Har du derimod kun et samlet lån, vil det ofte være muligt at foretage forskellige ændringer i lånet på en gang, hvis det skulle blive nødvendigt. En sådan fleksibilitet kan være afgørende i perioder med vekslende indkomst.

Der er forskellige muligheder for at samle dine lån. Nogle banker kan være behjælpelige samlelån. I dag er der dog primært online udbydere, som gerne vil tilbyde at samle dine lån hos dem. Det fungerer som regel sådan, at de tilbyder at kontakte dine kreditorer og gøre dig for det, hvilket som udgangspunkt er den nemmeste løsning. Er du mere tryg ved selv at gøre det, kan du dog få lånet hos den nye kreditorer ind på din konto, og selv kontakte de forskellige kreditorer og betale dem af. Herefter vil du naturligvis have et samlet lån hos den nye kreditorer, som skal betales af. Det er en god ide at foretage research og undersøge hvilket samlelån har den laveste ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og siger således noget om, hvor meget lånet samlet set koster - inklusiv renten og diverse gebyrer. Det er altså dette tal, der i realiteten afgør hvilket samlelån, der er billigst.

 
Først og fremmest bør du samle dine lån, fordi det skaber overblik over privatøkonomien. Hvis du er endt i en situation, hvor du har lån ved flere forskellige kreditorer, kan det hurtigt blive svært at holde styr på dem alle sammen. I værste fald kan det betyde, at du ikke får betalt dem afl. Er det tilfældet kan det ende med at blive en dyr affære, da du vil skulle betale dyre rykkergebyrer. Finder du dig selv i en sådan situation, kan det således være yderst nødvendigt at tage et samlelån, så du kun har én kreditorer, du skal betale til hver måned.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.