Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Annonce

Alufælge om vinteren

Vinteren er snart over os og med den risikoen for glatte veje fyldt med sne og is. Det betyder, at vi af sikkerhedsmæssige grunde skal have skiftet bilens hjul. Vi er imidlertid mange, der er godt trætte af at skulle skifte sommerhjulenes flotte alufælge ud med vinterhjulenes kedelige sorte stålfælge. Så derfor er det med glæde, at vi kan fortælle, at de sorte stålfælge slet ikke er et must. Det er nemlig bare et spørgsmål om at vælge de rette aluminiumsfælge, som kan tåle vintervejrets barskere vilkår. Her giver vi dig guiden til de vinterfælge, der både er holdbare og flotte, så du med glæde kan gå hjulskiftet i møde.

Undgå at gå på kompromis

Fordele ved brede dæk om vinteren

Det er helt klart en stor fordel at køre på brede vinterdæk. Her kommer tre gode grunde til at vælge dæk med bredde:

• For det første: De brede dæk øger bilens stabilitet under kørslen. Det gælder både på en tør vintervejbane og på en våd vintervejbane. Det er naturligvis sikkerhedsmæssigt anbefalelsesværdigt at køre langsommere om vinteren, men selv ved lavere hastigheder, ligger de brede dæk mere stabilt på vejen.

• For det andet: De moderne vinterdæk med bredde står godt fast i den sne, der kan risikere at ligge på vejbanen.

• For det tredje: Med de brede vinterdæk bevarer bilen det rigtige udseende gennem vinteren. Man investerer jo ikke i en flot bil på brede hjul for, at den kun ser godt ud halvdelen af året.

Hvilke alufælges skal du vælge?

Men nu melder spørgsmålet sig så om, hvilke alufælge er det, du skal vælge for, at de kan holde til vinterens kulde, sne, slud og sjap for slet ikke at tale om den helt store synder - nemlig salt. Salten, der sprøjtes ud på vejbanerne, er meget hård ved alufælge, så hvordan forholder man sig lige til det? Vi har spurgt en ekspert på området og fået følgende svar:

• Det er meget vigtigt at fælgene har en overflade, der er hellakeret. Det gælder både forside og bagside. Det vil sige at blanke eger og lignende ikke er velegnede til vinterbrug. Det er nemlig vigtigt at fælgen kun er lakeret i én farve - altså i samme farve over det hele.

• Fælgens udformning skal have et enkelt design, det vil sige, det skal være åbent og med plads mellem "egerne" så man let kan gøre den ren.

• Det er en god ide at vælge fælge, der er godkendte af for eksempel det tyske TÜV. En sådan godkendelse er en garanti for sikkerheden og giver lov til at færdes i hele Europa.

• Tænk eventuelt også lidt på prisen. Der er naturligvis et lidt større slid på vinterdæk og på de fælge, der er monteret.

Vedligeholdelse er vigtig

Det er selvfølgelig ud fra et æstetisk perspektiv, når man vælger at have alufælge på bilen også om vinteren. Man ønsker ganske enkelt, at bilen også tager sig godt ud i vintermånederne. Og det er ikke noget problem, så længe du vedligeholder fælgene og straks får udbedret eventuelle ridser. Når alufælgene skal vaskes skal det ske med en syrefri fælgerens. Holdes de skadesfrie og rene er alufælge lige så velegnede til vinterkørsel som stålfælgene. Så nu kan du roligt begynde at kigge dig om efter de helt rigtige fælge, der vil gøre din bil vinterlækker.

 
Det hører fortiden til at man skal køre rundt med smalle vinterdæk i følgeskab med de matsorte stålfælge, der får din bil til at tage sig kedelig ud. I dag er det ikke nødvendigt at gå på kompromis i forhold til hverken sikkerhed eller stil. Nu kan du kører gennem vinteren på dæk, der er brede og monteret med flotte og stilfulde eller seje aluminiumsfælge.
Læs eventuelt også om valg af vinterdæk til dine nye fælge hos Quickpot på denne hjemmeside.
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.