Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
For at ansøge om et banklån i dag skal du mange gange opfylde nogle helt umulige krav.
Annonce

7 grunde til at din låneansøgning bliver afvist

For at ansøge om et banklån i dag skal du mange gange opfylde nogle helt umulige krav.

Inden din bank godkender din låneansøgning, vil din økonomi blive udsat for en grundig kreditvurdering for at vurdere, i hvor høj grad du er i stand til at varetage tilbagebetalingen af et lån. Med andre ord vurderer banken størrelsen af de økonomiske risici, der er forbundet med at låne dig penge.

Lad os gå i dybden med, hvilke faktorer der afgør, hvorvidt en låneansøgning bliver godkendt eller ej:

Som regel tager det længere tid og er sværere at få godkendt et lån, hvis beløbet er højt, eftersom 1) du skal opfylde flere krav, og 2) banken laver en omend grundigere analyse af din økonomiske situation.

Som hovedregel gælder det, at jo flere penge du låner, desto mere tillid skal din bank have til, at du har økonomisk overskud til at tilbagebetale lånet i sin helhed.

Hvis du som ung ansøger om et lån, vil banken fremhæve din manglende erfaring, herunder både professionelt og generel livserfaring, hvilket - ifølge mange bankfolk - indebærer en højere grad af risici, når du skal optage lån.

Omvendt kan det også have en negativ indvirkning, hvis du befinder dig i kategorien “ældre", her taler vi 70-75 år og derover. Banken sætter den forventede levealder op mod løbetiden på det anmodede lån. Derudover har pensionister som oftest en lavere indkomst end folk med fast arbejde.

Med socio-økonomisk situation menes der med andre ord din job- og familiesituation.

Banken vil i første omgang kigge på, hvilken type job du har, f.eks. om du er ansat på fuld- eller deltid, om du er fastansat, eller om din kontrakt udløber inden for en overskuelig fremtid.

En ideel kandidat ville være én, som begyndte at arbejde som ung, som ikke har haft lange perioder med arbejdsløshed, og som eventuelt er steget i graderne i løbet af sit arbejdsliv.

Enhver bank vil undersøge hvor mange lån, du har taget i løbet af dit liv, og, vigtigst af alt, hvor mange ud af disse du har tilbagebetalt indenfor lånets løbetid, samt hvor mange aktuelle lån du har i det øjeblik, du ansøger.

Hvis dine kreditoplysninger er gode, vil din låneansøgning med stor sandsynlighed blive godkendt.

Inden din bank godkender dig til et lån, vil denne slå op i de største skyldnerregistre i Danmark, herunder blandt andet RKI, for at se, om du skulle være indregistreret i nogle af disse. Hvis det er tilfældet, er det meget usandsynligt, at du vil blive godkendt, eftersom det at være registreret i eksempelvis RKI for din bank er et tegn på, at du ikke kan finde ud af at overholde en låneaftale.

Likviditet er en af de vigtigste termer inden for banksektoren. Likviditet er anden betegnelse for betalingsevne, det vil sige din evne til at overholde betalingsaftaler, herunder låneaftaler, på kort sigt.

I enhver kreditvurdering vil der blive taget højde for lige præcis dette koncept. Hvis banken vurderer, at din betalingsevne er kritisk, vil de som oftest bede dig dokumentere, at du har en fast, månedlig

lønindkomst. Hvis du kan fremskaffe tidligere lønsedler, der beviser din likviditet, har du stadig en chance for at få godkendt din låneansøgning.

Længerevarende likviditetsmangel kan føre til insolvens og dermed forværre din økonomiske situation endnu mere.

Det er nemt at forveksle solvens med likviditet. Hvis du er likvid, betyder det, at du er i stand til at betale dine udgifter, mens det at være at solvent betyder, at din formue overstiger dine passiver eller sagt anderledes, at der er plus på bundlinjen. Man kan med andre ord sige at for at være likvid, skal man være solvent.

For at evaluere din solvens kigger banken på indtægter versus dine udgifter samt tjekker op på, om du er skyldner, og i så fald hvor meget du skylder.

Hvis din bank konkluderer, at du er insolvent, vil du under ingen omstændigheder få lov til at låne penge. Insolvens er, som du nok kan forestille dig, det modsatte af solvens, altså at dine passiver overstiger din formue, hvormed du ikke har tilstrækkeligt med økonomisk råderum til også at skulle kapere tilbagebetalingen af et lån inklusiv lånets renter og gebyrer.

 
Årsagen hertil er, at din bank gerne vil sikre sig, at du har den fornødne økonomiske kapacitet til at tilbagebetale lånet inklusiv renter og gebyrer. Som naturligt svar herpå har online lån af penge vundet terræn. Her er nøgleordene “færre krav" og “hurtig udbetaling".
luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.