Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Dette er sponsoreret indhold
Annonce

En fremtidsfuldmagt kan sikre din fremtid

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du har et ønske om at sikre dig selv i en mulig fremtid, hvor du ikke længere selv er i stand til at træffe beslutninger, så kan en Fremtidsfuldmagt gives til dine nærmeste, som juridisk vil kunne træffe beslutninger på dine vegne. Oftest dækker en fuldmagt over både personlige og økonomiske beslutninger. Hvis du ikke laver en fremtidsfuldmagt, og du en dag ikke længere vil være i stand til selv at tage beslutninger, så vil Staten vurdere, hvem der skal kunne foretage beslutningerne for dig. Derfor kan det være en fordel, at du selv laver en fuldmagt, hvori du giver tilladelse til hvem, der skal kunne træffe beslutninger på dine vegne, såfremt du ikke selv vil være i stand til det. Det kan også være en sikkerhed for dine nærmeste, at de ved, hvem du ønsker skal kunne træffe beslutninger på dine vegne.

Hvordan du opretter en fremtidsfuldmagt

Der er forskellige måder, hvorpå du kan oprette en fremtidsfuldmagt. Du kan enten vælge at oprette en gratis online via en formular, men du kan også vælge at oprette en i fællesskab med en advokat. Denne løsning er dog ikke en gratis løsning, men der vil være mulighed for personlig rådgivning, hvis du skulle have tvivlsspørgsmål angående oprettelsen og indholdet.

Vælger du at oprette en gratis fremtidsfuldmagt online, skal du være opmærksom på, at den skal udfyldes korrekt for at være gyldig. Er den ikke det, kan den blive erklæret ugyldig.

Hvornår er fremtidsfuldmagten aktiv?

En fremtidsfuldmagt træder i kraft, hvis du ender i en situation, hvor du ikke længere selv er i stand til at tage beslutninger.

Dog skal en fremtidsfuldmagt først oprettet korrekt, dernæst skal den tinglyses, hvorefter du skal underskrive den hos en notar i den nærmeste byret. Notaren skal sikre, at du er den rette, som fremtidsfuldmagten omhandler.

For at fremtidsfuldmagten for alvor træder i kraft, skal du ikke selv være i stand til at træffe beslutninger. De fuldmægtige, som du har skrevet ind i dokumentet, skal bede Familieretshuset om igangsættelse af fremtidsfuldmagten. Dette sker ved at udfylde en 5 sider lang formular, der indsendes til Familieretshuset. Sammen med formularen fremsendes en lægeerklæring fra din egen læge om, at du ikke selv er beslutningdygtig. Familieretshuset læser nu de fuldmægtiges begrundelse for igangsættelse af dokumentet sammen med lægeerklæringen. Herefter vil de indkalde dig til et møde, hvor de selv vurderer, om du er beslutningsdygtig eller virker til at have noget imod, at fremtidsfuldmagten sættes i kraft. Når både lægeerklæring, formularen, dine fuldmægtige samt Familieretshuset, siger god for igangsættelse af fuldmagten, træder den i kraft. Hele processen tager normalt et par uger, men det er også langt hurtigere end, hvis dine nærmeste skulle søge om værgeskab for dig.

Fordele ved en fremtidsfuldmagt

Den største fordel ved en fremtidsfuldmagt er, at du undgår at blive umyndiggjort, og at Staten ikke vælger en værge for dig. Du har selv muligheden for at vælge en eller flere personer, som du stoler på. Dette er også med til at sikre, at fremtidige beslutninger, som træffes på dine vegne, træffes ud fra dine interesser. Derudover kan det sikre dine nærmeste, såsom din ægtefælle eller børn, da de vil stå med en langt større usikkerhed, hvis du sættes under værgemål af Staten. Her vil de ofte ikke have indflydelse på dine værdier, da din økonomi vil blive forvaltet jf. Værgemålsloven.

Hvem bør have dette dokument?

Det helt korte svar til spørgsmålet om, hvem der bør oprette en fremtidsfuldmagt er: Alle bør oprette en fremtidsfuldmagt, hvis du spørger advokater og jurister!

Alle forsikrer deres huse, biler, ja selv mobiltelefoner forsikres. Vi betaler i dyre domme for forsikringer, der dækker materielle genstande. En fremtidsfuldmagt er en forsikring på dig selv og hele dit liv. Det koster ikke ret meget at oprette dokumentet, og det er ligeledes nemt og enkelt at gøre online. Med en fremtidsfuldmagt risikerer du ikke, at Staten pludselig ender med at træffe beslutninger for dig. Derfor mener advokater og jurister, at alle bør have en fremtidsfuldmagt.

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.