Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik
Artiklen er sponsoreret
Annonce

3 Gode råd til dig, der skal købe ny bolig

Artiklen er sponsoreret

Er du i gang med den helt store boligjagt? For at undgå at huskøbet bliver et mareridt, bør du forberede dig godt, når du skal købe en ny bolig. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, da det godt kan være svært at finde rundt på boligmarkedet. Her får du 3 råd, der er værd at have i baghovedet før du skriver under på en boligkontrakt eller optager et boliglån - uanset om du er ny på boligmarkedet eller har haft flere boliger før.

1 - Overvej hvilken boligtype du drømmer om, og hvilken der er realistisk

Der findes mange forskellige typer af bolig , og det kan godt være svært at vide præcis hvilke muligheder, der er. Måske har du allerede besluttet dig for at din næste bolig skal være et ordentligt familiehus eller også har du altid drømt at have kontrol over din egen lejlighed i storbyen. Rent økonomisk er der fordele og ulemper ved hver type og valget afhænger af dine ønsker og situation. En stor forskel på type af bolig er forskellen mellem andel og eje. En ejerbolig er dyre end en andelsbolig, men boliglånet kan ofte bestå af et realkreditlån, som er billigere end de låntyper der findes for andelsboliger. Du bør derfor overveje hvilke boligdrømme du har, for derefter at kunne undersøge hvilke realistiske muligheder, du har.

2 - Hav styr på økonomien før du går i banken

For at tage et boliglån, vil banken først vurdere din økonomiske situation, og du bør derfor kende din økonomi godt før du går i banken. I vurderingen ser banken blandt andet på dit rådighedsbeløb og din gældsfaktor. Rådighedsbeløbet er det beløb du eller husstanden har hver måned til forbrug - efter faste udgifter. Rådighedsbeløbet er svært at forbedre, men gældsfaktoren kan du med forbedre. Gældsfaktoren fortæller banken, hvor kreditværdig du er, og jo lavere tallet er jo bedre. Hvis du har flere lån, vil alle lån blive medregnet i denne, og her kan du med fordel refinansiere dine lån i et samlelån . Så får du et bedre overblik over dine lån og forbedrer generelt lånene inden du optager et boliglån. Derudover har du mulighed for at spare penge, da du sparer diverse renter og gebyrer væk og kun har én kreditor.

3 - Få alle udgiftsposter med i budgettet

Det er vigtigt at du har et godt overblik over dine indtægter og udgifter, før du køber den nye bolig. Det kan derfor anbefales at lave et budget, hvor du skal huske at inkludere alle dine nuværende og kommende udgiftsposter. Det kan selvfølgelig være svært at vide det præcise beløb for dine kommende udgifter ved køb af ny bolig, men så kan du lave nogle realistiske overslag. Du kan klikke ind på Forbrugerrådet Tænk , og se deres oversigt over budgetposter. Her kan du se hvilke indtægter, faste udgifter og variable udgifter dit budget bør indeholde. Derudover har de en guide i hvordan du lægger dit budget hvis du er usikker på hvad de forskelle indtægter og udgifter betyder.

God fornøjelse med boligjagten!

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.